Дайте це ірисам - і вони засиплять вас яскравими бутонами: чим підживити квіти весною

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Вікна / Як доглядати за цими квітами

Як доглядати за ірисами навесні

Ми розповідали, чому чорніють квіти полуниці . Тепер ділимось секретами пишного цвітіння ірисів.

З настанням весни вишукані іриси потребують особливого догляду, щоб радувати вас пишним та яскравим цвітінням. Дотримуючись простих, але важливих правил, ви зможете створити мальовничу клумбу, яка стане справжньою окрасою вашого саду. Детально розповідаємо разом із Pixelinform

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обрізати іриси

Навесні, після танення снігу, насамперед видаліть старе листя та квітконоси. Це дозволить рослинам спрямувати енергію на ріст нових пагонів. Для обрізки використовуйте гострий секатор. Обережно видаліть пошкоджені, сухі та пожовтілі частини, залишаючи лише здорові та зелені. Зробіть надріз біля основи розетки листя, щоб не пошкодити квітку.

Поділ

Для підтримки декоративності та пишності цвітіння рекомендується проводити поділ ірисів. Огляньте клумбу та оберіть кущі, які здаються вам найбільш густими. Обережно викопайте їх та розділіть на частини за допомогою гострого ножа або садової лопати. Повторюйте цю процедуру кожні 3 роки.

Підживлення

Для забезпечення пишного цвітіння та рясного бутонування іриси потребують підживлення. Через 21 день після початку цвітіння приготуйте підживлення: змішайте суперфосфат (60 г) та сіль (30 г). Вносьте 15 г отриманої суміші під кожен кущ з інтервалом 14 днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете створити пишну та мальовничу клумбу з ірисів, яка буде радувати вас протягом багатьох років. Також ми розповідали, що робити з трояндою, щоб вона не перетворилась на шипшину.