Цей диво-засіб, який і так є на вашій кухні, може врятувати вашу дачу: про нього знають досвідчені дачники

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

сода на дачі
Ukr.Media / Дієвий засіб для городу

Йдеться про звичайнісіньку соду

Ми розповідали, як прогнати колорадського жука з картоплі. Тепер поговоримо про цінність харчової соди у дачному мистецтві.

Це не лише незамінний помічник на кухні, але й справжня скарбниця для садівників та городників. Разом з порталом “Сьогодні” розповідаємо про найкращі способи її застосування на ділянці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Боротьба з борошнистою росою

Ця грибкова напасть може значно пошкодити ваші рослини. На допомогу прийде розчин соди: 1 ст. л. соди, 1 ст. л. олії та 1 ст. л. рідини для миття посуду на 1 літр води. Обприскайте рослини цим розчином у суху погоду, повторіть обробку через тиждень.

Омолодження троянд

Щоб стимулювати ріст нових пагонів, приготуйте розчин: 1 ч. л. соди, 1 ч. л. сульфату магнію та ½ ч. л. нашатирного спирту на 5 літрів води. Обприскайте кущі троянд отриманою сумішшю.

Позбавлення від бур'янів

Засипте ґрунт та тротуарну плитку содовим розчином (2 ст. л. соди на 1 л води). Повторіть процедуру через місяць.

Захист від гусениць та попелиць

Якщо докучають гусениці, змішайте в рівних пропорціях соду та борошно, посипте ґрунт та рослини цією сумішшю. Для боротьби з попелицею приготуйте розчин: 2 ч. л. соди на 1 л води. Обробіть рослини в період цвітіння та перед збором врожаю.

Регулювання кислотності ґрунту

Для нейтралізації занадто кислого ґрунту розчиніть 100 г соди в 1 літрі води. Пролийте цією рідиною свіжоскопану землю.

Поліпшення смаку винограду

Обробіть виноград 5%-вим розчином соди перед дозріванням. Це захистить рослину від сірої гнилі та зробить ягоди солодшими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сода – це доступний, екологічний та універсальний засіб, який допоможе вам виростити рясний врожай та зберегти красу вашого саду. Також ми розповідали, чи можна садити горобину біля будинку.