Простіше простого! Універсальний стимулятор для абсолютно всіх рослин

Сад і город

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Стимулятор росту для рослин. Фото: smartpack-eg.com

Стимулятори допомагають рослинам гарно рости і родити

Червень - це саме той місяць, коли рослини починають активно формувати плоди та дозрівати. А на клумбах у червні квіти милують око гарним цвітінням пахучих квітів. Тому рослинам потрібно допомогти краще рости і правильно підживити їх, щоб уникнути гниття.

Для різних рослин потрібно використовувати неоднакове підживлення. Адже для одних воно сприятиме росту, а іншим може зашкодити, розповідає gospoda зі слів агротехніка Ігоря Вікторова. Але існує такий стимулятор, який ефективно діє майже для усіх рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви прагнете, щоб на вашому городі, у саду чи клумбі все стрімко росло, можна використати чудовий стимулятор росту на основі дріжджів. За словами агротехніка він може підійти практично для всіх рослин у вашому господарстві.

Як приготувати стимулятор в домашніх умовах

  • Підготуйте велике відро, каструлю чи діжку;

  • покладіть на дно місткості сухі кірки з чорного хліба, молоко, яке скисло, старе варення чи інші харчові продукти та додайте пачку дріжджів з розрахунку: на 10 л тари - 1 пачка сухих дріжджів;

  • можна залишити так, але при можливості варто додати вапно, золу по склянці, гній чи курячий послід та скошену траву - це обов’язково;

  • далі потрібно покласти гніт та залити все водою;

  • накрийте міцним поліетиленом та залиште на 5 днів.

Отриманий розчин буде концентрованим, тому його треба розбавляти - 200 мл на 10 л води. Проводити підживлення потрібно раз на 5-7 днів, тоді все буде рости, як “на дріжджах”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чим краще підживити капусту. Цей спосіб стане у пригоді, коли рослина не зав’язується у головки.