Один продукт - і коріння полізе, як дурне: рецепт стимулятора росту з одного інгредієнта

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

руки з вазоном
Фото з відкритих джерел / Чудове підживлення для дачі і кімнатних рослин

Натуральний засіб-стимулятор росту коріння

Ми розповідали, як визначити терміни висівання та висаджування розсади огірків . Тепер ділимось рецептом, який точно стане в пригоді дачникам.

Це неймовірно просте та доступне добрива, яке стимулює коренеутворення живців. Секрет цього засобу – в чайному грибі. Разом із ProstoWay розповідаємо, як його приготувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим корисний чайний гриб для розсади?

Чайний гриб – це симбіоз дріжджів та бактерій, який не лише дарує нам смачний та корисний напій, але й може стати справжнім рятівником для ваших рослин. Приготувати підживлення з чайного гриба зовсім нескладно.

Вам знадобиться:

  • 200 г готового чайного розчину

  • 1,5 л води

Спосіб приготування:

  • Змішайте чайний розчин з водою. 

  • Помістіть живці в отриманий розчин.

  • Залиште живці в розчині до появи пишних і міцних коренів.

Це диво-добриво можна використовувати не лише для живців. До прикладу, в ньому можна замочити насіння на 6-12 годин перед посівом. Гарним рішенням буде поливати кімнатні рослини та розсаду розчином чайного гриба.

Підживлення з чайного гриба натуральне та екологічно чисте, доступне та копійчане. Воно стимулює коренеутворення та підвищує імунітет рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте це диво-добриво, і ваша розсада буде пишною та здоровою. Також ми розповідали про правила вирощування томатної розсади .