День української писемності та мови 2023: щирі вітання і гарні листівки — українською

Усі свята

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Із 2023 року українці відзначають День української писемності та мови 27 жовтня. Із переходом на новоюліанський календар, постала необхідність зміни дат. Зміни до Указу президента України від 6 листопада 1997 року №1241/97 Володимир Зеленський вніс 28 липня 2023 року.

З нагоди Дня писемності на Українському радіо щороку проводять традиційний диктант національної єдності. У “радіодиктанті” можуть взяти участь усі, хто бажає.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Привітання з нагоди свята:

Не зважаючи на повітряні тривоги, розквітає українська мова! Мова – найдорожче добро, найбільша цінність волелюбного українського народу, духовий скарб нації. Бажаємо всім оберігати, шанувати, плекати, розвивати українську мову. Зичимо успіхів, мирного неба і перемоги в ім’я славної України.

zp.gov.ua

Щиросердечно вітаємо вас з Днем української писемності та мови! Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу. Маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток - почесна місія кожного громадянина України. Бажаємо, щоб Материнське Слово було для нас духовним джерелом життя і оберегом.

lutskrada.gov.ua

Ми пишаємося, що ми українці. Любимо солов’їну, калинову й барвінкову мову – мову рідної держави на якій ми говоримо, пишемо і думаємо. Хай мова буде вічним оберегом для нас, звеличує Україну! Слава українському народу!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
koda.gov.ua

Утвердження нашої державності розпочиналося з боротьби за мову. Від повноцінного відновлення мовного здоров'я України залежить національне відродження усіх найглибших творчих, будівничих і культурних сил Українського народу. Цю дорогу маємо пройти впевнено, твердо і водночас з мудрістю і толерантністю у ставленні до кожного, хто тільки повертається до першоджерела.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
donnaba.edu.ua

Щиро вітаю Вас з Днем української писемності та мови! Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією і відточена творчістю найталановитіших письменників. Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але, я впевнена у тому, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною свого народу, його історії і культури. Бажаю всім українцям утверджувати рідну мову. Упевнена, цей нетлінний скарб служитиме єднанням між минулими і майбутніми поколіннями, возвеличуватиме Україну і українців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
donnaba.edu.uadaytoday.ualife.nv.ualife.nv.ualife.nv.ua

Раніше ми писали, як допомогти дитині перейти на українську мову. Експерт дав дієві та легкі поради для батьків.

Главное фото: daytoday.ua