Ікона Богородиці “Скоропослушниця”: які чудеса робить, і як молитися

Усі свята

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Стародавня ікона “Скоропослушниця”, на якій зображена Божа Матір, відома своїми чудесами на весь світ. За новоюліанським календарем Православна Церква вшановує цю ікону 9 листопада. Віряни моляться перед нею та розповідають про дива, які трапилися після молитов.

Ікона Божої Матері “Скоропослушниця” була написана у 10-му столітті, і саме від неї сталося чудо в Афонському монастирі. Монах Ніл, входячи до трапезної, через неуважність постійно коптив образ Діви Марії, який висів над входом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Одного разу він почув жіночий голос, який просить не коптити ікону. Подумавши, що з нього глузують брати-монахи, Ніл не поміняв лучину на ту, яка не коптить. І в один момент зрозумів, що осліп. Усвідомивши, що голос лунав від ікони, Ніл покаявся і помолився до Богоматері, благаючи повернути зір.

wikipedia.org

З ікони знову пролунав жіночий голос, який сказав, що пробачає, і в ту ж мить Ніл почав бачити. Він негайно сповістив усіх про диво, і назвав образ “Скоропослушниця”, “Найчутливіша”, тому що Божа Матір одразу чує та швидко допомагає усім, хто щиро молиться.

Молитви:

Преблагословенна Владичице, Приснодіво Богородице, Бога Слова більше за всяке слово на спасіння наше породила, і благодать Його більше за всіх сповна прийняла, море з’явила Божественних дарів і чудес, Ти є вічнотекуча річко, що виливає благість всім, які з вірою до Тебе звертаються! До чудотворної Твоєї ікони припадаючи, молимось Тобі, всещедрій Матері чоловіколюбного Владики, вилий на нас велику милість Твою і прохання наші, що приносимо Тобі, Скоропослушниці, швидко до виконання всі приведи, щоб на користь та втіху і на спасіння кожному були.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відвідай, Преблагая, рабів Твоїх благодаттю Твоєю, подай немічним зцілення і здоров’я, тих хто хвилюється – тишу, полоненим – волю, і всіх, що від різноманітних хвороб страждають – заспокій. Визволи, Всемилостива Владичице, всяке місто і країну від голоду, пошесті згубної, землетрусу, потопу, вогню, меча та іншої кари тимчасової й вічної, материнською Твоєю сміливістю відвертаючи гнів Божий.

Також від душевного розслаблення, пристрастей і гріхопадіння визволи рабів Твоїх, щоб без першкод у всякому благочесті проживши у цьому житті земному, в майбутньому вічних благ сподобились благодаттю і чоловіколюбством Сина Твого і Бога, йому ж подобає всяка слава, честь і поклоніння з Безначальним Його Отцем і Пресвятим Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь!

wikipedia.org

О Пресвята Діво, Мати Господа вишнього, скоропослушна заступнице всіх, що до Тебе з вірою приходять! Споглянь з висоти небесної величі Твоєї на нас, недостойних, що припадаємо до святої ікони Твоєї, вислухай скоро смиренну молитву нас, грішних, і принеси її до Сина Твого, вмоли Його, щоб осяяв душі наші, покриті мороком, світлом Божественної благодаті Своєї і очистив розум наш від помислів суєтних, нехай заспокоїть і зцілить страждаючі від ран серця наші, нехай напоумить нас на добрі діла і укріпить трудитися перед Ним зі страхом, нехай простить все, що вчинили злого, нехай визволить від вічних мук і не позбавить небесного Свого царства.

О Преблагословенна Богородице! Ти зволила назватися в образі Твоєму Скоропослушницею, і звеліла всім приходити до Тебе з вірою, не зневаж нас, опечалених, і не попусти загинути нам в безодні гріхів наших, на Тебе після Бога всі ми уповаємо і надіємося на спасіння, і під Твій Покров і Заступництво вручаємо себе на віки віків. Амінь!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Pinterest

Преблагословенная Владичице, Приснодіво Богородице, Бога Слова більше за всяке слово на спасіння наше породила, і благодать Його більше за всіх сповна прийняла, море з’явила Божественних дарів і чудес, Ти є вічнотекуча річко, що виливає благість всім, які з вірою до Тебе звертаються! До чудотворної Твоєї ікони припадаючи, молимось Тобі, всещедрій Матері чоловіколюбного Владики, вилий на нас велику милість Твою і прохання наші, що приносимо Тобі, Скоропослушниці, швидко до виконання всі приведи, щоб на користь та втіху і на спасіння кожному були.

Відвідай, Преблагая, рабів Твоїх благодаттю Твоєю, подай немічним зцілення і здоров’я, тих хто хвилюється – тишу, ув’язненим – волю, і всіх, що від різноманітних хвороб страждають – заспокій. Визволи, Всемилостива Владичице, всяке місто і країну від голоду, пошесті згубної, землетрусу, потопу, вогню, меча та іншої кари тимчасової й вічної, материнською Твоєю сміливістю відвертаючи гнів Божий. Також від душевного розслаблення, пристрастей і гріхопадіння визволи рабів Твоїх, щоб без першкод у всякому благочесті проживши у цьому житті земному, в майбутньому вічних благ сподобились благодаттю і чоловіколюбством Сина Твого і Бога, йому ж подобає всяка слава, честь і поклоніння з Безначальним Його Отцем і Пресвятим Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про православні свята, які ми будемо відзначати за новим стилем. Для вас — зручний новоюліанський календар.

Головне фото: ua.korrespondent.net