Чому сьогодні не можна приміряти чужі прикраси: головні заборони свята 17 листопада

Усі свята

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

17 листопада віряни вшановують пам’ять святого Григорія Чудотворця. Цьогоріч дата святкування змістилася на 13 днів раніше, оскільки від 1 вересня 2023 року ПЦУ перейшла на новий календар.

Григорій Чудотворець народився в Неокесарії в язичницькій сім’ї й до християнства прийшов сам. Він настільки гарно вмів нести Слово Боже, що чимало людей після його проповідей прийняло християнство.

Так, коли Григорій вступив до катедри, то в Неокесарії проживало менш ніж два десятки християн, проте перед смертю святого залишилося тільки кілька язичників. За своє життя Григорій зробив чимало чудес, зокрема  виганяв бісів, зцілював хворих та мирив людей, які тривалий час ворогували.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що не можна робити 17 листопада:

  • лихословити, з’ясовувати стосунки та сваритися, інакше можна викликати гнів святого (також у народі вірили, що, посварившись цього дня, люди будуть довго ворогувати);

  • пліткувати та погано думати про інших;

  • приміряти чужі прикраси (особливо обручки);

  • вирушати в далеку дорогу, інакше може статися біда;

  • байдикувати, інакше зима буде важкою;

  • переїдати та зловживати алкоголем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що заборонено їсти в Різдвяний піст, який розпочався 15 листопада. Важливо пам’ятати, що Різдвяний піст це - не дієта: фізичне обмеження має на меті укріплення віри та духовний розвиток.

Фото: nypost.com