Через це з дому може “відлетіти” щастя: головні заборони свята 2 січня

Усі свята

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

2 січня у церковному календарі - День пам’яті святого Серафима Саровського. Ким він був та від чого варто утриматися цього дня - дізнавайтесь на HOCHU.ua.

Раніше святого Серафима Саровського вшановували 15 січня. Проте у вересні 2023 року Православна церква України перейшла на новоюліанський календар і дати багатьох релігійних подій змістилися. Тепер віряни згадуватимуть святого 2 січня.

Ким був святий Серафим Саровський

Серафим Саровський був чудотворцем, ієромонахом Саровського монастиря, а також засновником та піклувальником жіночої обителі у Дівеєво.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У поважному віці Серафим отримав дар пророка та цілителя, тож до нього почали приходити стражденні. Чоловіка зарахували до лику святих за численні випадки зцілення людей.

Навіть через багато років після смерті Серафима Саровського віряни йдуть до Дівеєвського монастиря, щоб вклонитися його мощам. Вважається, що щира молитва до святого допомагає вдало вийти заміж та завагітніти. Також у святого можна попросити про заступництво і тоді життя зміниться на краще.

Що не можна робити 2 січня

► Суворої заборони щодо фізичної праці та занять хатніми справами сьогодні немає.

► А ось чого точно не варто робити, так це сваритися з рідними та друзями, лаятися, бажати комусь зла та обманювати.

► 2 січня не варто піддаватися шкідливим звичкам та споживати алкоголь. Також відмовтесь на день від м’яса птиці, щоб з хати не відлетіло щастя.

► Краще сьогодні не відвідувати перукаря. Крім того, що підстрижене волосся буде погано рости, ви також можете позбутися удачі та здоров’я.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували календар свят на січень 2024. Дізнайтеся, що будемо відзначати і коли будемо відпочивати.

Фото: zn.ua