Чому сьогодні не можна довго дивитися в дзеркало: особливості свята 8 лютого

Усі свята

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

8 лютого у церковному календарі - День пам’яті святого великомученика Феодора Стратилата, святого пророка Захарії Серповидця. Що відомо про святих та які заборони діють цього дня - читайте у цій статті на HOCHU.ua.

Зазначимо, що раніше святого великомученика Феодора Стратилата та святого пророка Захарія Серповидця вшановували 21 лютого. Але від вересня 2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар, у зв’язку з чим дата вшанування цих святих змістилася на 8 лютого.

Ким були святі

Захарій Серповидець народився в родині священника в Левії, вивчав Слово Боже та вмів передбачати майбутнє. Разом з пророком Агамоном він вмовляв єврейського царя Зоровавеля відновити будівництво храму в Єрусалимі, яке було призупинене за часів правління царя Камбіза. Попри те, що Захарій жив задовго до Ісуса Христа, він пророкував його появу як Спасителя людського роду.

Фото: kf-ks.info
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Феодор Стратилат був воєводою в місті Гераклеї, поблизу Чорного моря. Своїм благочестивим життям та покірливим управлінням він схилив багато язичників до християнства. Слух про це дійшов до імператора Ліцинія і він спробував змусити Феодора поклонитися ідолам. Коли чоловік не погодився, його піддали жорстким тортурам, а згодом обезголовили.

Фото: unian.net

Що не можна робити 8 лютого:

  • робити хірургічні операції та записуватися до стоматолога, оскільки лікування не принесе користі;

  • заздрити комусь, бо можна наврочити цю людину і згодом пристріт повернеться до вас;

  • дивитися довго в дзеркало - можете накликати біду;

  • планувати важливі справи (особливо ті, що пов'язані з грошима);

  • брати в руки довгі гілки - є ризик бути битим;

  • плюватися - до захворювань ротової порожнини;

  • підіймати з землі знайдену річ - може різко погіршитися матеріальне становище.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також нагадуємо, що вже скоро буде День святого Валентина. З цього приводу у цій статті зібрали для вас найкращі ідеї для незабутнього освідчення!

Фото: ukr.media