Великий піст 2024: стала відома дата за новим церковним календарем

Великий піст
688
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Одним з важливих церковних свят є Великдень, а передує йому - Великий піст. Коли він розпочнеться та скільки триватиме у 2024 році - розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua.

Від вересня 2023 року Православна церква України перейшла на новий церковний календар. У зв’язку з цим дати певних свят та постів, прив’язаних до них, змістилися на 13 днів раніше.

Так, у 2024 році українці відзначатимуть Великдень у неділю, 5 травня . Тож Великий піст, який йому передує, розпочнеться 18 березня та завершиться 4 травня . Відмітимо, що Великий піст завжди починається в понеділок (за 7 тижнів до Воскресіння Господнього) та завершується в суботу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей період віряни присвячують духовному очищенню, самопожертві та стриманості. Тому потрібно утриматися не лише від споживання певних продуктів, а й дотримуватись певних поведінкових норм. Зокрема, під забороною розваги та забави, вінчання, погані думки, плітки, обговорення та засудження інших людей, лайка та гріховні думки.

Фото: tsn.ua
Фото: tsn.ua

Як харчуватися в Великий піст

  • Дозволяється їсти рибу та морепродукти, овочі та фрукти, а також горіхи та сухофрукти.

  • Варто утриматися від споживання м’ясних та молочних продуктів, яєць, продуктів, що містять тваринний жир, алкоголю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, коли буде День святого Валентина у 2024 році. Чи змінилася дата свята після переходу ПЦУ на новоюліанський календар - дізнавайтеся у цій статті .

Фото: abo.media