Новорічна ялинка у космосі: NASA показали надзвичайне фото та відео мерехтливої "ялинки"

Новий рік і Різдво

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

На Різдво та Новий рік стаються дива! І, виявляється, новорічна ялинка є навіть у космосі! Як вона виглядає і що це за диво - показуємо далі.

Днями космічна рентгенівська обсерваторія "Чандра" зафіксувала скупчення молодих зірок у галактиці Чумацький Шлях. Усі разом вони утворюють цікаву форму, схожу на прикрашену кульками різдвяну ялинку, повідомляє Національне аерокосмічне агентство США (NASA).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото: nasa.gov

Це фантастичне з точки зору ненауковців скупчення зірок та газу розташоване приблизно за 2500 світлових років від Землі. Воно має назву NGC 2264 і складається з молодих зірок, яким від 1 до 5 млн років, вважають вчені.

Зображення, яке вдалося зробити дослідникам космосу, спеціально повернули за годинниковою стрілкою на 160 градусів, щоб зіркове скупчення було максимально схожим на новорічну ялинку, яка стоїть вершиною догори.

Молоді зірки, подібні до зірок NGC 2264, нестійкі й зазнають сильних спалахів у рентгенівських променях та інших типах змін, які спостерігаються в різних типах світла. Однак скоординовані миготливі варіації, показані в цій анімації, є штучними, щоб підкреслити розташування зірок, видимих ​​на рентгенівських променях, і підкреслити схожість цього об’єкта з новорічною ялинкою. Насправді зміни зірок не синхронізовані,

– наголошують науковці. Але від цього "новорічна ялинка" у космосі не стає менш красивою!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми показували наймодніші ялинки на Новий рік 2024. Від цих варіантів ви точно будете в захваті!