Шкідливі мрії? Як ілюзії впливають на наше вміння досягати бажаного

Особистісний розвиток

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Мріяти навіть корисно, якщо робити це правильно

В дитинстві деякі з нас чули від дорослих фрази про те, що на одних мріях далеко не поїдеш. І, як би нам не хотілося посперечатися, частково це було правдою.

Якими бувають мрії: ілюзії, які заважають досягати мети

Почнімо з того, що мріяти ніхто нікому не забороняє, але є нюанс — іноді мрії приводять нас у світ ілюзій, з якого важко керувати реальним життям. Що це за мрії-ілюзії розповіло видання Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для досягнення мрії достатньо просто мріяти

Це, напевно, найпопулярніша та найнебезпечніша ілюзія — люди починають думати, що для досягнення мрій їм достатньо просто думати про них, а робити щось — то вже занадто. Ця впевненість в результаті призводить до того, що людина буквально залишається біля розбитого корита. Тож, не припиняйте діяти!

Мрія про те, що хтось візьме за вас відповідальність

Або ж ще краще — з'явиться хтось, хто здійснить вашу мрію, поки ви буквально нічого не робите. Такі думки теж можуть призвести до поганого фіналу і залишити людину ні з чим. Або ж зробити її залежною від того, хто ці мрії здійснює.

Ілюзія про те, що мрія не збувається через обставини

Існують люди, які виправдовують свої невдачі тим, що вони народилися не в тому місці та не в той час. Але це всього лише відмазки! Тож не варто виправдовувати те, що людина не робить нічого для здійснення мрій локацією чи тисячоліттям!

Тож, мріяти варто, але не варто жити ілюзіями про те, що вам в руки потрапить чарівна лампа Алладіна і казковий джин виконає три ваші мрії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували 11 порад, які варто почути перед тим, як почати жити усвідомленим життям. З ними почати буде набагато легше.