Вам таємно заздрять: 8 тривожних сигналів, які допоможуть це зрозуміти

Психологія

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Визначити нещирість може бути важко, адже заздрісні люди часто приховують свої наміри

Буває важко зрозуміти, що людина, яка поводиться дружньо та приязно, насправді таємно вам заздрить. Але існують сигнали, які на це вказують.

Як визначити нещиру людину: таємні ознаки заздрості

Людино часто дуже ретельно вас розпитує про життя, не радіє вашому успіху чи намагається наслідувати вас? Будьте обережні — такі вчинки можуть бути ознаками того, що вам таємно заздрять, пише Затишок . Детальніше про ці та інші ознаки ми розповімо в матеріалі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заздрісних людей дуже цікавлять найменші деталі вашого життя

Щира цікавість — це нормально, але якщо вона перетворюється на нав'язливі спроби дізнатися всі подробиці вашого життя чи кар'єри, то варто замислитися.

Заздрісні люди змушують вас сумніватися у прийнятих рішеннях

Заздрісні люди намагаються розкритикувати ваші рішення та змусити вас сумніватися у власних вчинках. Вони можуть удавати, що турбуються про вас, але насправді намагаються знизити вашу впевненість. Тож, якщо так відбувається, пам'ятайте — ви краще за інших знаєте, що вам потрібно.

Заздрісні люди порушують особисті кордони інших

Ще одна ознака таємної заздрості — постійні спроби людини втрутитися у ваш особистий простір. І мова не тільки про взяті без дозволу речі, а й про постійні спроби перебити вас під час розмови.

Заздрісні люди пропонують допомогу, яку ви не просили

Непрохані спроби допомогти можуть бути ознаками прихованої заздрості. Людина може намагатися таким чином втрутитися у ваше життя або ж зробити так, щоб ви почувалися, що у боргу перед нею.

Заздрісні люди наодинці та в компанії зовсім інші

Людина повністю змінюється, коли ви знаходитеся в компанії і перестає бути дружелюбною? Починає жорстоко жартувати, її поведінка стає пасивно-агресивною, а ваші спроби зупинити це закінчуються газлайтингом? Це може бути тривожним сигналом того, що вона вам таємно заздрить.

Заздрісні люди не радіють чужому успіху

Або ж радіють, але аж занадто награно. Адже таємну заздрість важко приховати саме в моменти успіху. Тож, якщо людина знецінює ваші здобутки або ж, навпаки, надто лестить вам, коли все складається добре, це може бути ознакою прихованих намірів.

Заздрісні люди постійно змагаються

Їм завжди треба сказати щось у відповідь. У вас все добре? У них все ще краще. Ваша дитина сказала перше слово? А їх — вже третє. Прикладів такої поведінки багато, а основна мета цих дій — перетягнути увагу на себе та отримати схвалення.

Заздрісні люди повторюють за вами

Адже вони настільки невпевнені в собі, що не розуміють, як бути собою. Тож вони можуть намагатися вдягатися, як ви, ходити до вашого перукаря, щоб зробити таку ж зачіску, спілкуватися з вашими друзями. І іноді може здатися, що вони намагаються жити ваше життя за вас.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми назвали 4 причини не допомагати людям . Повірте, милосердя не завжди йде на користь.