Кошти на майбутнє та особистий бюджет: 5 кроків для формування фінансової звички

Бізнес та гроші

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: колаж Хочу!

Розумне фінансове планування забезпечує надійне майбутнє

Звички людини бувають різними: корисними чи шкідливими. Планувати власний бюджет і навчатися фінансової грамотності - це точно хороша, правильна звичка, Яку потрібно розвивати та закріплювати у своєму житті.

Формувати фінансові звички можна навчитися самостійно. Важливими знаннями 5 кроків які допоможуть сформувати їх правильно, поділився cointocoin.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Візуалізуйте ціль. Звичка формується протягом тривалого часу. Для початку потрібно зрозуміти, для чого вам ця звичка та якою вона є: корисна, нейтральна чи згубна. Правильна візуалізація цілі дозволяє позбутися сумнівів і не розчаруватися у починанні.

Починати потрібно з малого. На формування звички в середньому йде від 18 до 254 днів. Тому, треба розраховувати, що швидких результатів одразу не буде, але цей процес має приносити задоволення. Починайте з простих, рутинних дій, які не вимагають багато енергії чи ресурсів та поступово доводьте до автоматизму.

Перешкоди будуть обов’язково. Постійно виникатимуть супутні проблеми, які доведеться долати, як і втрату мотивації. Впорядкуйте графік та шукайте компроміси.

Отримуйте задоволення від процесу. Обʼєднуйте повторення певної дії з чимось приємним, щоб не стресувати.

Підтримка важлива. Правильна атмосфера, підтримка та розуміння від вашого оточення важливі в процесі формування звички.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як привчити себе відкладати гроші. Які ефективні способи у цьому допоможуть, розповідаємо у статті.