Перший робочий день: як обійти підводні камені у новому колективі без гіркого досвіду

Бізнес та гроші

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Перший робочий день. Фото: experience.dropbox.com

Перший день на роботі може налагодити або зіпсувати відносини з колегами

Ідеально складене резюме допомогла знайти вам хорошу роботу, співбесіда пройшла вдало і сьогодні на вас очікує перший робочий день у новому колективі. Як правильно поводити себе, щоб знайти однодумців і підтримку, а не отримати заздрісників поговоримо далі.

Завжди хочеться показати себе з найкращого боку, створити враження компетентного співробітника, але через хвилювання можна наробити помилок. Як обійти поширені підводні камені та потоваришувати з колективом, розповідає happymonday.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не спізнюйтеся

Потурбуйтеся спланувати свій маршрут і врахувати можливі корки на дорогах. Прийдіть завчасно, щоб зарекомендувати себе пунктуальною та відповідальною людиною.

Одяг

Заздалегідь дізнайтеся про можливий дрескод на робочому місці. Адже буде некомфортно прийти у шортах та кросівках, коли всі одягнені у ділові костюми. Доречний одяг додасть вам впевненості у собі. Пам’ятайте, що зустрічають по одягу.

Колеги

Не соромтеся першим привітатися і познайомитися. Розмови за чашкою кави під час обідньої перерви допомагають встановити дружні відносини.

Робота для роботи

Завжди у першу чергу на роботі у пріоритеті є сумлінне виконання своїх обов’язків. Складіть для себе план дій і коригуйте його протягом тижня.

Запитуйте

Ваша адаптація у колективі пройде значно швидше, якщо ви не будете соромитися запитувати інформацію, якої не розумієте. Попередити помилки легше, ніж виправляти їх.

Показуйте свої сильні сторони

Пригадайте, чого вас вчили і намагайтеся працювати сумлінно та відповідально. Виконуйте поставлені завдання і доводьте початі справи до кінця.

Насолоджуйтеся першим робочим днем

Якщо робота вам подобається і ви прагнули отримати це місце, тоді ви мотивовані і націлені на результат. Навіть втома не зможе погіршити ваш настрій. Підходьте до завдань з цікавістю та креативом, адже це чудова можливість отримати неоціненний досвід.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можливо відпочити і не пропустити літо, якщо відпустка не планується. Зробіть час на роботі трішки простішим і комфортнішим.