Як приховати закоханість в колегу? І чи треба це? Поради, які допоможуть діяти, як професіонал

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Ромком, у якому хтось закохався у колегу — не рідкість, але у реальному житті службовий роман може бути не таким милим та романтичним. Адже в реальному житті сказати про свою закоханість у колегу в лоб досить складно. Тим більше, що вам доведеться бачитися щодня, незалежно від того, як складуться стосунки після визнання.

Закоханість у колегу: плюси, мінуси, підводне каміння

Тонкість відіграє ключову роль, коли розмови про кулер з водою переходять у флірт, каже Джейн Грір , докторка філософії та психотерапевтка. Від того, що робити, якщо дружня вона переростає на закоханість у колегу, вона розповіла womenshealthmag.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ознайомтеся із політикою компанії

Перше, що потрібно зробити після того, як хтось (ви чи одна ваша подруга) закохався у колегу, це ознайомитися з політикою компанії та дізнатися, чи взагалі дозволені стосунки між співробітниками.

Цілком нормально закохатися в колегу, але все залежить від того, як ви з цим впораєтеся,

- пояснює Грір.

Перш ніж віддати все своє серце і душу, дізнайтеся, чи це може поставити під загрозу вашу кар'єру.

Як приховати закоханість в колегу? І чи треба це? Поради, які допоможуть діяти, як професіонал - фото №1
Кадр зі сериалу "Офіс"

Якщо ви вирішите діяти, то пам'ятайте про ризики

Іноді закоханість у колегу політикою компанії не зупинити. Але проблема в тому, що почуття важко приховати. І тут уже можуть виникнути проблеми. Скривджені колеги можуть загрожувати викрити вас, стрес, пов'язаний зі збереженням ваших стосунків у таємниці, може спричинити напругу, а якщо начальство дізнається, вас можуть взагалі звільнити.

Отже, замість порушувати політику компанії, оцініть свої можливості. Якщо ви так сильно хочете діяти відповідно до своїх почуттів, подумайте про перехід до іншого відділу або повністю до іншої компанії.

Якщо стосунки з колегами вирішені, то переходьте до флірту

Грір пропонує показати колезі свою симпатію. Ви можете запитати його, якій каві вони воліють, а потім принести чашку, зав'язати коротку розмову про майбутні заходи або запитати про його останній робочий проєкт. Грір підкреслює, що все, що ви кажете, має відповідати робочому місцю.

І як тільки ваш колега відчує себе комфортно поряд із вами й, можливо, навіть почне розмову, ви зможете перейти до наступного кроку.

Запросіть його кудись

Отже, ви вже якийсь час невимушено базікаєте на роботі. Тепер настав час приступати до наступного кроку. Грір пропонує запросити колегу на каву або щось, що не обтяжує після роботи.

Залежно від його відповіді ви зможете зрозуміти, чи він зацікавлений хоча б віддалено в тому, щоб дізнатися вас краще чи ні,

— пояснює вона.

Як приховати закоханість в колегу? І чи треба це? Поради, які допоможуть діяти, як професіонал - фото №2
Кадр з серіалу "Офіс"

Якщо це взаємно — наважуйтеся

Хоча побачення з коханою людиною — це дуже захоплююче, пам'ятайте, що ви зустрінетеся з ним віч-на-віч – на роботі – менш ніж через 24 години.

Грір нагадує, що, на відміну від побачення наосліп чи випадкового знайомства, вам двом доведеться балансувати у двох середовищах — роботі та особистому житті.

Якщо це не взаємно - йдіть

Якщо ваш колега не хоче йти кудись випити або якщо він погодився, але не хоче повторювати, не наполягайте на цьому, каже Грір. Це поставить вас у потенційно вразливе становище, а іншу людину — вкрай незручне.

Натомість продовжуйте поводитися дружелюбно і дайте коханому трохи простору.

Обмежте свої зустрічі, щоб не почуватися відкинутим чи розчарованим через відсутність інтересу,

— каже Грір.

Раніше ми ділилися порадами для тих, хто хоче знову сподобатися хлопцеві . Експертка зі стосунків розповіла, що робити в таких випадках.