Радіодиктант національної єдності 2023 читатиме зірка "Довбуша": вже відомі час та дата

Важливо знати

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

27 жовтня відзначається День української писемності та мови. Раніше ми писали про те, що цього ж дня відбудеться Радіодиктант національної єдності. А тепер з'явилися нові подробиці про цю ініціативу. Хто читатиме диктант і в який час його можна буде послухати? Дізнайтесь на HOCHU.ua!

Радіодиктант національної єдності — це щорічна ініціатива, яка покликана сприяти популяризації української мови та грамотності. Цього року він пройде в 23-й раз.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Суспільне"повідомляє, що Радіодиктант розпочнеться 27 жовтня об 11:00 і транслюватиметься у прямому ефірі таких медіа, як "Українське Радіо", "Радіо Культура", телеканал "Суспільне Культура", а також буде доступний на YouTube-каналі "Українського Радіо".

Текст для Радіодиктанту 2023 написаний відомою поетесою, письменницею та перекладачкою Катериною Калітко. А читатиме його справжня зірка українського кіно — актор Олексій Гнатковський, відомий своєю роллю Івана Довбуша у популярному фільмі "Довбуш". Також у методичній підготовці диктанту бере участь мовознавець та доктор філологічних наук Лариса Масенко.

Фото: "Суспільне"

Важливо відзначити, що у 2022 році Радіодиктант національної єдності написали понад півмільйона людей на шести континентах, включаючи вчених та працівників станції "Академік Вернадський" в Антарктиді. Понад 30 тисяч електронних та близько 10 тисяч паперових текстів Радіодиктанту було відправлено на перевірку до редакції "Українське Радіо". Ці листи надійшли з усіх куточків України, включаючи тимчасово окуповані території, а також з понад двадцяти іноземних країн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також ми розповіли, коли відзначається День святого Миколая 2023 року в Україні. Дізнайтеся нову дату свята, а також інформацію про історію, заборони та традиції цього дня.