Тепла осінь, як у 2023 році, споконвіку вважалася поганою прикметою: чому?

Езотерика та астрологія

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Наші предки завжди дуже уважно стежили за природою та за погодою. Наприклад, ще здавна за осінніми прикметами визначали, якою буде весна. І, звісно ж, відстежуючи, що коїться у вересні-листопаді, люди навчилися передбачати, чого очікувати від зими. Сьогодні розкажемо про це трохи детальніше.

Виявляється, тепла осінь споконвіку вважається поганою прикметою. Згідно з народними віруваннями, як передає "Телеграф", максимально комфортна погода восени може передвіщати проблеми у найхолодніший сезон року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Люди здавна були переконані, що нічого в цьому світі не робиться просто так і не минає даремно. Тому, якщо після літа ще деякий час пощастило насолоджуватися теплом, взимку на таку ж удачу розраховувати не варто: скоріше навіть навпаки - природа "забере своє", щедро насипавши снігу і наславши сильні морози. Адже у всьому має бути баланс.

Саме тому, коли осінь видавалася аж занадто теплою, старі люди повчали молодих і наказували готуватися до зими особливо ретельно, щоб не довелося потім шкодувати. В такий рік люди завжди намагалися заготовити якнайбільше дров, наготувати повний погріб припасів і забезпечити сіном худобу, а ще - утеплити хату, щоб взимку мороз не залазив у дім крізь щілини на стінах та вікнах. Також, якщо була така можливість, наші предки старалися назбирати багато грибів, ягід та пахучих гілочок на чай.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, синоптики вже дали прогноз погоди на зиму 2023 року. До чого готуватися українцям і чи справдяться передбачення наших предків, ви можете дізнатися прямо зараз!