Нас чекає аномальна зима з плюсовою температурою та Новий рік без снігу? З'явився точний прогноз погоди

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

У цьому сезоні нас може чекати м'яка і тепла зима, схожа на попередню. Ба більше, існує навіть можливість, що вона буде ще теплішою. Про аномальну погоду розповіла метеорологиня.

За словами метеорологині Вазіри Мартазінової, в грудні передбачається лише один короткий період морозу, який триматиметься декілька днів. У січні можливі морозні дні, але з відносно низькими температурами. Загалом, зима в Україні буде м'якою і малосніжною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яка погода буде зимою 2023-2024 року в Україні?

Останніми роками погода в Україні показує схожість між сезонами, і ця зима не буде винятком. Наприклад, грудень вельми схожий на листопад, а ці події майже не відрізняються від торішніх. Також, стабільність температур стає меншою, а це означає, що погода буде змінюватися менш раптово і різко, але температурні коливання не будуть настільки великими, як влітку.

Опади теж не будуть такі інтенсивні. Стосується як снігу, так і дощу, оскільки високі температури повітря призводять до переважання мокрого снігу і дощу. Всі холодні періоди будуть досить короткочасними та нестійкими.

На нас чекає аномальна зима із плюсовою температурою? З'явився точний прогноз погоди на зиму та на Новий рік - фото №1

Яка погода буде в Україні в грудні 2023 року?

Грудень відзначатиметься в цілому м'якою для цього сезону погодою, хоча середина місяця може принести раптове похолодання з морозами до -15 градусів, але триватиме це лише кілька днів. Далі нас знову буде чекати потепління, яке не є традиційним для зими в Україні.

Якою буде погода на Новий рік в Україні?

Щодо Нового року, на жаль, схоже, що він буде знову без снігу та морозу. Прогнозується невеликий "плюс" удень та 0 або невеликий "мінус" вночі. А опади, якщо взагалі будуть, будуть невеликі та у формі мокрого снігу.

Яка буде погода в січні 2024 в Україні?

У січні очікується м'яка погода, з позитивними температурами, які можуть підійматися вдень і вночі. Прогнозуються температури від 0 до +5 градусів у денний час і від 0 до -5 градусів вночі. Погода в січні буде малосніжною. Морозів буде мало.

На нас чекає аномальна зима із плюсовою температурою? З'явився точний прогноз погоди на зиму та на Новий рік - фото №2

За словами експерта, останніми роками спостерігається зміна кліматичних умов в Україні, і це впливає на погоду. Наприклад, кількість опадів у різні пори року зменшується. Ця зміна, зокрема, відображається на кількості снігу, що випадає взимку, і кількості дощу влітку. Минулого року, у квітні майже не було дощів, тоді як раніше цей місяць традиційно відзначався вищими опадами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, що стало відомо, коли в Україні випаде перший сніг . Маємо гарні новини для тих, хто чекає різдвяних розваг!