Не можна ходити в брудному одязі та ображатися. Дізнайтеся, які заборони існують в День зимового сонцестояння

Езотерика та астрологія

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

День зимового сонцестояння у 2023 році припадає на 22 грудня. Ця ніч, з 21 на 22 грудня, стане найдовшою в році, а день — найкоротшим. Про традиції та заборони дати читайте у нашому матеріалі!

Астрономічно це явище виникає через максимальний нахил осі Землі стосовно Сонця. У Північній півкулі починається астрономічна зима, а в Південній — День літнього сонцестояння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Стародавні слов'яни вважали цей день символом перемоги світла над темрявою, оскільки дні стають довшими, а ночі коротшими. Традиційно новий рік відзначався з Дня зимового сонцестояння.

Традиції в День зимового сонцестояння

В цей день наші предки влаштовували святкування, розкладали багаття, катали вогняні колеса, прикрашали будинки ялиновими гілочками та випікали короваї у формі сонця. Люди збиралися разом, ворожили, співали пісні та гуляли для приваблення багатства та добра.

Також цей день вважається сприятливим для початку нових справ. Рекомендується встати раніше, зустріти світанок, подякувати Сонцю та загадати важливе бажання.

Що не можна робити в День зимового сонцестояння?

  • Не можна пити спиртні напої.

  • Заборонено ходити в брудному одязі та ігнорувати водні процедури.

  • Не можна зустрічати цей день у неприбраному будинку.

  • Не можна ображатися, лаятись та сваритися.

  • Заборонено позичати чи брати в борг гроші.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, як загадати бажання на День зимового сонцестояння. Це загадкова дата, коли мрії стають реальністю!