Тільки не це... Перестав вмикатися телефон? Дізнайтеся, чому так трапляється і як вирішити цю неприємну проблему

Гаджети та авто

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Телефон не вмикається? Якщо ця проблема стала для вас вже своєрідною традицією, то в нашому матеріалі ви можете дізнатися про причини цього неприємного моменту, а також прочитаєте поради, які допоможуть вам правильно діяти в таких ситуаціях.

Запитання, чому телефон не вмикається, виникає досить часто, але відповідь на нього може бути дуже різною. Однією з найпоширеніших причин вимкнення телефону є його перегрів від великої кількості одночасно відкритих додатків та завдань. Про це пишуть на порталі vikna.tv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви працювали з багатьма вкладками, слухали музику декілька годин, обмінювалися повідомленнями та виконували інші завдання, то пристрій може просто не витримати такого навантаження. У такому випадку рекомендується дати гаджету 15-20 хвилин для охолодження, а потім спробувати ввімкнути його і закрити всі зайві додатки, а також видалити кеш-пам'ять.

Також існують інші можливі причини, чому телефон може вимкнутися, а також способи їх вирішення. Читайте і беріть до уваги!

Розряджена батарея. Це досить банальна, але часта проблема. Переконайтеся, що телефон підключений до зарядного пристрою та зачекайте приблизно пів години, щоб дати йому зарядитися. Після цього він повинен увімкнутися самостійно.

Системний збій. Спробуйте натиснути кнопку вимкнення та утримувати її впродовж 15-20 секунд. Це може сприяти перезавантаженню телефону та виправленню системних помилок.

Якщо кнопки та світлові індикатори працюють, але екран не вмикається, можливо, проблема полягає у з'єднанні між дисплеєм і платою телефону. В такому випадку краще звернутися до сервісного центру. Під'єднайте телефон до комп'ютера. Іноді це допомагає зарядити телефон та "розбудити" його.

Якщо нещодавно телефон впав або потрапив у воду, це може вплинути на роботу батареї. В такому випадку спробуйте витягнути батарею та вставити її знову.

Якщо ваш телефон різко перестав працювати, можна скинути його до заводських налаштувань. Наприклад, іноді після оновлення програмного забезпечення телефон не може впоратися з новим навантаженням, і просто вимикається. Щоб скинути пристрій до заводських налаштувань, утримуйте кнопки збільшення гучності та блокування впродовж 20 секунд, а потім в меню оберіть опцію скидання до заводських налаштувань. Варто пам'ятати, що ця дія може призвести до видалення всіх даних з телефону.

Іншою можливою причиною може бути пошкоджений кабель зарядки. Якщо кабель тріскається або його пошкодили, це може вплинути на заряджання телефону. Також буває, що домашні улюбленці можуть випадково перегризти кабель. У такому випадку спробуйте використовувати інший кабель.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо жодна з цих дій не допомагає увімкнути телефон, то, ймовірно, проблема більш серйозна. В такому випадку рекомендується звернутися до фахівців, які зможуть визначити причину і вирішити її. Також дізнайтесь, чому не можна викидати старий телефон.