7 порад, які точно знадобляться водіям взимку

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Багато водіїв, зберігаючи автомобіль біля будинку, зранку витрачають багато часу для підготовки машини до їзди. Замерзле лобове скло, двірники, багато снігу перетворюють ранок на справжню каторгу.

Проте процес можна значно спростити, якщо знати кілька водійських хитрощів. Вони актуальні для зимової пори зі снігопадами та морозами, розповідає times.zt.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Поради для автомобілістів

  1. Замерзлі вікна кожного ранку це справжня халепа для водіїв. Для того, щоб впоратися з такою проблемою швидко і без зайвих зусиль потрібно підготувати таку суміш:  змішайте три частини оцту на одну частину води, залийте отриманий розчин у розпилювач та розпиліть на вікна автівки ввечері. Тоді на ранок машина зустріне вас чистими незамерзлими вікнами.

  2. Щоб на лобовому склі не було снігу та інею потрібно паркувати авто капотом на схід. Це допоможе зменшити проблему завдяки променям сонця, яке частково працюватиме за вас.

  3. Якщо прогнозують нічні опади, потрібно розсипати під колеса котячий наповнювач. Так зранку ви зможете рушити з місця без проблем.

  4. Для полегшення снігової пастки і кращого зчеплення з дорогою можна використовувати автомобільний килимок, який допомагає впоратися із проблемою без зайвих зусиль.

  5. Якщо під рукою немає спеціального скребка можна замінити його кухонним пластиковим шпателем, кредитною картою або CD-диском.

  6. Сніг не налипатиме на фари, якщо під час поїздки постійно тримати їх ввімкненими. А зробити фари яскравішими можна, якщо намазати зубною пастою і змити водою.

  7. Склоочисники не примерзнуть за ніч до скла, якщо натягнути на них звичайні шкарпетки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прості, але надзвичайно корисні поради допоможуть розв'язати розповсюджені зимові проблеми. Також важливо вміти правильно прогрівати автомобіль у холодну погоду, щоб не заподіяти шкоди двигуна.