Одне натискання, і в салоні авто миттєва прохолода: як охолодити машину без кондиціонера

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Кнопка рециркуляції повітря(Зображення: Террі Квінн)

Під час спеки салон авто може швидко нагріватися

У більшості автомобілів є таємні кнопки чи гачки , про які не підозрюють водії. Натискання на певну кнопку допоможе швидко охолодити салон автомобіля у спеку без кондиціонера.

Така кнопка може врятувати водіїв у спекотний і сонячний день. І це зовсім не кондиціонер і не обігрівач, розповідає express.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Террі Куїн написала у Facebook, що на панелі керування кондиціонером є кнопка рециркуляції. Вона розповіла про цю функцію та коли саме слід її використовувати.

Кнопка рециркуляції просто забирає повітря з салону автомобіля та рециркулює його в салоні і підтягує свіже повітря з вулиці. Цю функцію потрібно вмикати влітку у спекотну пору і вимикати взимку.

В особливо спекотні дні, якщо ви не рециркулюєте прохолодніше повітря в салоні, ваша система кондиціонування буде забирати гаряче повітря ззовні та намагатися його охолодити. Використання функції рециркуляції охолодить ваш автомобіль і зменшить знос вашої системи кондиціонування, зазначила Террі.

Якщо машина знаходиться на сонці, краще опустити вікна та вимкнути рециркуляцію на першу хвилину або близько того, щоб позбутися надзвичайно гарячого повітря всередині автомобіля, перш ніж увімкнути рециркуляцію.

Також потрібно використовувати рециркуляцію і взимку, і влітку, коли ви стоїте у пробці. Один з підписників також зазначив, що цю функцію варто вмикати, коли ви проїжджаєте повз виробничі підприємства та поля фермерів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як мити машину влітку. Адже неправильні способи можуть призвести до псування поверхні чи неприємних розводів.