Туристам доступ заборонено: яка країна першою обмежила наплив туристів у 2024 році

Відпочинок і подорожі

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Відпочинок на Мальті. Фото: smartfly.online

На Мальті вже зовсім не раді туристам

Більшість людей очікують від відпочинку теплого моря, затишних пляжів та якісного сервісу. Раніше ми писали куди поїхати у 2024 році з невеликими витратами, а зараз розкажемо, чому популярна країна для відпочинку обмежила приїзд для туристів.

За перші чотири місяці року наплив туристів на Мальті зріс на чверть порівняно з аналогічним періодом минулого року. Мальта перша країна у світі, яка вирішила ввести обмеження на в’їзд туристів, хоча поки лише на папері, адже у багатьох місцях практично неможливо пройти через велику кількість туристів, розповідає timesofmalta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Влада поки не розголошує подробиці обмежень, проте журналісти пишуть, що можна очікувати досить жорстких нововведень. Адже невеликий архіпелаг може не витримати великої кількості відвідувачів популярних місць та пам’яток.

Згідно з опитуванням професорів Брігульйо та Марі Авелліно лише 18,3 відсотка респондентів погодилися з твердженням “Я хочу бачити більше туристів у місті/селі, де я живу”, а 30,7 відсотка не визначилися. Основними плюсами туризму були економічні вигоди (68,9 відсотка відповідей), соціально-культурні вигоди (22,5 відсотка) та покращення інфраструктури (3,4 відсотка).

Основними негативними факторами були визначені погіршення навколишнього середовища (44 відсотки), перенаселеність, затори на дорогах і шум (33,3 відсотка), а також втрата культурної ідентичності та соціально-культурні конфлікти, включаючи погану поведінку туристів (15,1 відсотка).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На Мальту туристів приваблюють недорогі перевізники та дешеве житло. Саме такий відпочинок обирають любителі недорогих напрямків та молодь, яка прагне веселитися, адже це острів вечірок, драйву та запальних танців.