YAROMIYA — співачка, що надихає: про музику, волонтерство та єднання. ЕКСКЛЮЗИВ ХОЧУ

Інтерв'ю
962

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Яромія. Фото: пресслужба

Артистка розповіла, чому так зараз важливо бути об'єднаними та підтримувати одне одного

Українська співачка YAROMIYA, яка представила щиру композицію “Полий своїм вином”, відома своїм щирим співом та романтичним мотивом у піснях. В ексклюзивному коментарі для ХОЧУ артистка розповіла про волонтерство, любов та важливість бути об’єднаними.

  • Яким чином Ви вирішили використовувати свою популярність, щоб конвертувати її у допомогу Збройним силам та українському народові?

Вже не секрет, що я до музичної карʼєри працювала викладачем у медичному закладі, де навчала студентів базової медицини. Але попри все в серці завжди зі мною музика. Писала пісні та відкладала їх на “поличку”, так тривало 2 роки. І в один момент продюсер Марʼян запитав мене: “Для чого тобі це? Навіщо ти пишеш пісні, але не випускаєш їх?” 

Від цих слів я ніби прокинулася і прийшло розуміння, що він має рацію. Пісні мають “жити” та дарувати настрій кожному з нас. Перший кліп ми зняли 21 січня 2022 року на пісню “Чекати тебе”. Хто знав, що саме за місяць почнеться повномасштабна війна, а з нею відпали всі думки про створення музики. Перший тиждень повномасштабного вторгнення був важким та болісним: найбільше полонили нерозуміння, що буде далі, та постійне відчуття страху. Але згодом зрозуміла, що треба брати себе в руки та щось робити. Так почалась волонтерська діяльність, та паралельно я знову почала писати пісні. Спочатку з’явилися “Україна” й “Журавлі”, потім пісня “Холодно”. І саме 1 червня 2022 року вирішила розпочати музичний шлях, поєднуючи з роботою, та допомагати ЗСУ благодійними концертами, кількість яких вже не порахую з того часу по сьогодні. Також завжди підтримую всі ініціативи, направлені на допомогу ЗСУ. І так буде тривати до самої перемоги. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Як Ви вважаєте, чи є обов'язком публічних людей брати участь у подібних ініціативах?

Звісно! Ми маємо це робити, адже багато людей залучено завдяки нашій творчості. І ми повинні закликати людей допомагати та підтримувати ЗСУ. Адже саме таким чином ми підтримуємо наших захисниць та захисників. 

Яромія. Фото: пресслужба
  • З якими викликами Ви стикалися під час роботи над проєктами допомоги? Чи є щось, що Ви хотіли б змінити?

Так, звісно, є. Вони завжди є, були й будуть. Адже дуже хочеться всім допомогти, щоб бригади отримали необхідне в запланований час. Та фізично і морально це не завжди виходить, проте ми командою стараємось робити це максимально оперативно. 

  • Яку реакцію Ви отримуєте від своїх шанувальників на Вашу активну громадянську позицію? 

Кожного разу, коли відбуваються благодійні або сольні концерти, вони завжди закінчуються для мене відчуттям вдячності, адже я розумію, що день не пройшов марно, і вдалось щось зробити для ЗСУ. Я точно не можу сказати суму, яку нам вдалось зібрати концертами або за моєї участі у запрошеннях на благодійні концерти, але точно знаю, що цифри вимірюються у мільйонах гривень. Також нерідко особисто закривала збори на певні бригади. Останнім часом активно допомагаю 93 бригаді «Холодний Яр», якій вдалося передати кілька автівок, дрони та закрити різні інші потреби, і ще 63 ОМБр. В планах й надалі підтримувати ці бригади, тому скоро будуть благодійні концерти.

  • Який меседж Ви хотіли б донести до українців та світу, використовуючи свою популярність та медійний вплив?

YAROMIYA співає про любов, про родинні відносини. Мій меседж єдиний — даруйте любов, адже вона не вічна, її не купити та не продати. Любов можна лише подарувати. З нею всі негаразди завжди проходять легко та непомітно. Тому бажаю, щоб з вами завжди була віра, надія та любов.

Яромія. Фото: пресслужба
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше співачка YAROMIYA розповіла про власний стиль та бʼюті рутину. В ексклюзивному коментарі артистка розкрила завісу підготовки власних сценічних образів.