За допомогою сучасних технологій класика оживає: мережу розриває композиція на вірші Лесі Українки, створена штучним інтелектом (ВІДЕО)

Музика
558

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Фото: Скриншот

Композиція на вірш “Contra spem spero!” набрала шалених обертів у Tik Tok

Людське життя - зовсім недовга річ. Проте, незважаючи на властивість життєвого шляху закінчуватися, деякі з людей стають безсмертними. Без сумніву, це незвичайні люди. Здебільшого, вони стають провідниками для своєї нації, ідеалами, взірцями для наслідування. Безумовно, одним із таких взірців для українців є відома поетеса Леся Українка. Останнім часом її творчість стала максимально обговорюваною, адже один з віршів Лесі потрапив у тренди Tik -Tok. Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, вірш поетеси “Contra spem spero” отримав новий виток своєї популярності. Нині у різних соцмережах шириться композиція на ці вірші.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підписників також приємно дивує вокал артистки, яка виконує твір Лесі Українки та майстерний музичний супровід. Проте, як виявляється, чудові вокальні дані та влучні ритми є несправжніми.

Отож, так званий вірш-композиція “Contra spem spero” був створено за допомогою штучного інтелекту, а артистки, яка виконувала доробок Лесі Українки ніколи в реальному житті не існувала. Проте, навіть така маленька прикрість не розчаровує прихильників і вони доволі потужно захоплюються філософським віршем Лесі, який вона вперше надрукувала у збірці “На крилах пісень”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про, те як старий трек Вєрки Сердючки “Розовый свитер” отримав друге дихання і зазвучав українською. Вийшло, направду, просто неперевершено.