Довелося забезпечувати захист героям токшоу: жінки, які розповіли про всі ганебні вчинки чоловіка Емеральд отримують погрози

Новини шоубізнесу

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Суспільно-політичне шоу "Говорить вся країна" вже давно полонило серця небайдужих українських глядачів. Зокрема, нещодавно головною героїнею проєкту стала відома снайперка Євгенія Емеральд, яка в прямому ефірі пройшла детектор брехні, щоб довести правдивість своїх заяв про насильство над нею з боку колишнього чоловіка.

Євгенія розповіла жахливу історію зі свого життя. Зокрема, річ ішла про імовірне насилля над нею з боку чоловіка та військового Євгенія Стипанюка.  Військова з позивним Жанна Дар'Арк говорить, що своєю сповіддю прагне сколихнути суспільство та на власному прикладі показати, як не має бути.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Снайперка каже, що зробила це, аби захистити дитину та себе від Стипанюка, який постійно погрожує їй.  У студії проєкту  можливі жертви Євгенія більш ніж детально розповіли про насилля, яке він здійснював над ними. Як бачимо, жінок, які постраждали від нього вийшло більш ніж достатньо.

До прикладу, одна жінка набралася сили та розповіла випадок зі свого життя, коли Стипанюк, як говорить вона, вчинив згвалтування. Зокрема, вона каже:

Коли я почала засинати, до мене знову прийшов Женя та почав лізти. Я намагалася від нього відбитися, але мене ніхто не слухав. Він тоді почав роздягати та брати мене силою. Вранці почав вибачатися за те, що було вночі. А я не знала, що робити, бо не була впевнена, що поліція буде на моєму боці: все ж таки я добровільно розмовляла з ним, знаходилася разом у кімнаті,

- каже героїня.

Зауважимо, що адвокат та голова експертної Ради уповноваженого ВРУ з прав людини Катерина Маліченко твердо переконана, що жінки мають усвідомлювати, що коли чоловіки схиляють їх до сексуального контакту, то такі дії з їх боку повинні відразу вважатися протиправними. Адвокат Олександр Мозолевський додає:

Жінкам потрібно знати, що ніхто не має право ґвалтувати їх, навіть, якщо дівчина роздяглась. Сам акт, який відбувається між чоловіком і жінкою, повинен бути тільки зі згоди. Тобто дівчата, ви повинні розуміти, в якому стані та де б ви не були, вас не мають права ґвалтувати. Якщо це відбулося, це вже є злочин, про який ви повинні повідомити в органи Національної поліції України.

Цікаво, що після виходу  першої частини програми в ефір, як Емеральд так й інші герої почали отримувати погрози. Зокрема, снейперка повідомляла, що на неї навіть вчинили замах.

Ведучий нашумілого токшоу Олексій Суханов, після несподіваного резонансу звернувся до Офісу Генеральної прокуратури. Знаменитість поставив вимогу забезпечити усіх жінок, які наважилися говорити про факти насильства з боку Євгена Стипанюка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як колишній чоловік Євгенії Емеральд  відреагував на звинувачення в насильстві. Він натякнув, що громадськість, можливо колись і дізнається правду.

Всі фото: 1+1 Україна