З Білорусі втекла популярна співачка, яку засудили за виконання пісні гурту "Океан Ельзи"

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Білоруська співачка Мерієм Герасименко втекла з Білорусі завдяки роботі фонду BYSOL. Артистка, яку раніше засудили до трьох років обмеження волі, нарешті змогла перетнути кордон та почати вільне від диктатури життя. Що про це відомо – розповідаємо на HOCHU.ua!

Влітку 2022 року Мерієм Герасименко було затримано після того, як вона зіграла концерт на терасі бару "Банки-пляшки" в центрі Мінська. Тоді дівчина засудила війну в Україні та заспівала пісню "Обійми" гурту "Океан Ельзи". Місцева влада спочатку затримала артистку на 15 діб, а згодом – ще раз на такий самий термін, проте тоді на волю вона так і не вийшла. Пізніше щодо Герасименко було порушено кримінальну справу, а 20 січня 2023 року суд засудив Мерієм Герасименко до трьох років "домашньої хімії" (обмеження волі).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На своїй сторінці в Instagram  Мерієм поділилася радісною новиною, що їй вдалося втекти з Білорусі. Дівчина не розповіла, куди прямує та де житиме найближчим часом. Проте у дописі вона зазначила, що неймовірно рада тому, що їй вдалося покинути рідну країну, де люди не мають свободи слова.

Доббі вільний – у цих словах, зараз для мене стільки сенсу.
Я покинула Білорусь! Цій події судилося відбутися. Хочу сказати, всьому своєму шляху, у тисячний раз дякую, вже з вдячністю та прийняттям, до всіх подій... Я рухаюся далі,

– написала Мерієм Герасименко.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що головний хореограф українських "Танців з зірками"втік на росію заради льодового шоу дружини Пєскова. Судячи з усього, Василь Козар не з тих, хто любить свободу, тому він вирішив будувати своє життя під російською диктатурою.