Українську делегацію оштрафували на Євробаченні 2024 через підтримку українських полонених та захисників Маріуполя

Новини шоубізнесу
2 070

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Фото: Getty Images

Альона Альона розсекретила, як організатори конкурсу поставилися до перформансу на підтримку захисників Азовсталі

Організатори Євробачення 2024 оштрафували українську делегацію за використання футболок з принтом, який закликав звільнити захисників Азовсталі з російського полону. На щастя, Україну все ж не дискваліфікували з конкурсу, хоча й був такий ризик. Проте повністю проігнорувати дії дуету alyona alyona та Jerry Heil організатори конкурсу не змогли.

Про це повідомила відома українська реперка alyona alyona у своєму Instagram. Вона розповіла, що складнощі виникли ще на етапі виготовлення футболок. Багато типографій або не працювали, або відмовлялися друкувати принт з написом "FREE AZOVSTAL DEFENDERS" (“Звільніть захисників Азовсталі”). Лише після п’ятого дзвінка одна з типографій погодилася допомогти. Перед входом до зали члени делегації вдягли футболки під інший одяг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інцидент привернув увагу громадськості, викликавши обговорення в соціальних мережах щодо дотримання правил та свободи висловлення на міжнародних заходах. Однак, для української делегації це закінчилося штрафом, суму якого розголошувати артистки не стали.

Ми знали, що під час повторів виступів усіх артистів буде видно і делегації. Тому, коли камера наблизилася до нас, наша команда швидко розгорнула футболки, демонструючи наш заклик усьому світу. Це був ризикований крок, але ми змогли обмежитися лише фінансовим штрафом.
Поява у футболках "FREE AZOVSTAL DEFENDERS" була дуже ризикованою та складною задачею. Будь-які написи та бренди були заборонені, охорона ретельно перевіряла одяг, і якщо знаходили написи, просили зняти одяг або заклеювали написи чорним скотчем,
— розповіла alyona alyona.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно переможець Євробачення 2024 поділився планами приїхати в Україну з власним виступом. Ба більше, співак Немо, який є небінарною особою, розсекретив, що почав підготовку спільної композиції з alyona alyona та Jerry Heil.