Євробачення 2025 під загрозою зриву: Швейцарія може відмовитися від проведення конкурсу

Новини шоубізнесу
1 075

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Євробачення. Фото: eurovision.tv

У Швейцарії планується цілий референдум, спрямований проти фінансування проведення майбутнього конкурсу

Після перемоги Nemo з піснею "The Code" на Євробаченні 2024 керівництво країни розглядає можливість скасування проведення конкурсу. Що спричинило такі обговорення — розповідаємо на Хочу!

Швейцарія планувала виділити на проведення конкурсу понад 20 мільйонів франків (приблизно 905 мільйонів гривень). Однак, політичні сили ініціювали збір підписів, щоб оскаржити це рішення та провести референдум. Рішення про скасування проведення "Євробачення-2025" може бути ухвалене найближчим часом. За даними RTS, така ініціатива виходить від місцевих політичних партій. Федеральний демократичний союз виступив проти виділення коштів на конкурс, мотивуючи це безпековими ризиками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Політики зазначають, що події 2024 року супроводжувалися антисемітськими інцидентами (мова йде про представників Ірландії, небінарну особу Bambie Thug) та іншими суперечливими подіями. Шоу відбулося у Мальме, Швеція, де в день фіналу відбулися протести проти участі ізраїльської співачки Еден Голан через ситуацію у Газі.

Євробачення 2024. Фото: eurovision.tv

Федеральний союз Швейцарії висловив стурбованість щодо безпеки своїх громадян під час проведення Євробачення. Вони вважають, що подібні сутички можуть виникнути й в їхній країні.

Останнім часом почастішали антисемітські інциденти. Протести проти ізраїльської співачки в цьому році викликають занепокоєння щодо проведення Євробачення у Швейцарії, яке може становити значну загрозу безпеці країни, також не забуваємо, що зростає кількість заявок, які оспівують сатанізм і окультизм, як приклад — Bambie Thug,
— йдеться у заяві.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно дискваліфікований представник Нідерландів на Євробаченні 2024 натякнув на можливе повернення на конкурс. Йост Кляйн зробив неоднозначну заяву на широку аудиторію.