А ніби ж мають бути мудрими: українські учителі та професори, які вляпувалися в гучні скандали

Знаменитості

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

В українському інформаційному просторі у скандальні ситуації доволі часто трапляють люди зі сфери освіти (учителі, викладачі). Цікаво, що після будь-якого резонансного скандалу, пов'язаного з педагогом його в кінці кінців завжди звільняли із займаної посади.

Тож до вашої уваги пропонуємо познайомитися з освітянами, які поховали свою репутацію через недоречні висловлювання. Як виявилося, не однією Іриною Фаріон багата українська повістка. Однак, розпочинаємо саме з найбільш епатажної освітянки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ірина Фаріон

Однією з найбільш наймедійних професорок України є пані Ірина Фаріон яка має максимальну радикальні погляди на внутрішньополітичну ситуацію в країні та пропагує національну політику. Більшість скандалів, в які потрапляла Ірина Дмитрівна пов'язані з українською мовою. Її позиція щодо тотальної українізації інколи виходить за рамки загальноприйнятої людської поведінки і в цей час вона може вразити будь-кого.

Так сталося і відносно нещодавно, коли Фаріон дала інтерв'ю українській журналістці Яніні Соколовій, в якому заявила, що не вважає російськомовних військових українцями. Після цього український інформаційний простір збунтувався і все призвело до того що проти неї було порушено кримінальні справи, повідомляє РБК-Україна.  Окрім того, жінку звільнили з посади викладачки Львівської Політехніки. Фаріон заявила, що оскаржуватиме це рішення у суді.

Євгенія Більченко

Викладачка НПУ імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко стала відомою завдяки яка своїм скандальним антиукраїнськими висловлюваннями та підтримці російської мови. Згодом ще виявилося, що вона ще й злочинниця.

Професорка у свій час говорила, що Україною керують неонацисти, а війна на Донбасі - громадянська.  Закон про забезпечення функціонування української мови як державної вона охрестила "лімфовузлом на тілі онкохворої американської колонії".Після таких зневажливих слів Євгенію звільнили і воно переїхала у росії.

Більше того, нині вона збирагає гроші на потреби російських окупантів. Раніше ж Більченко відвідувала зайняту росіянами територію. Євгенія навіть заявила, що сама воюватиме.

Парадоксальністю ситуації є те, що сама Більченко зізналася, що впродовж щонайменше шести років вона вела антиукраїнську діяльність. Більше того, жінка тішиться, що має  офіційний статус держзрадниці в Україні.

Микола Ласиця

Звичайного учителя праці Граденницької школи (що на Одещині) Миколу Ласицю звільнили за активність у ворожій соцільній мережі  та відкриту підтримку ворога. Зокрема, завдяки соцмережі ВКонтакте Ласиця висловлював слова підтримки рф.

Виявилося, що місцевий "трудовик" виявився палким прихильником очільника так званої  "ДНР" Захарченка. Окрім того, горе-учитель писав, що Одеса - це росія, супроводжуючи пост забороненою георгіївською стрічкою.

Антон Кравчик

2019 року в одному з одеських вишів виник сканда. Викладач Історії України Антон Кравчик на одній із лекцій висунув теорію -нісенітницю про те,  що "Україну  нібито вигадали польські масони". На думку Кравчика нашу країну створили, щоб помститися росії. Після інциденту Кравчик написав заяву на звільнення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Ірину Фаріон звільнили з університету "Львівська політехніка". Професорка вже встигла відреагувати на це рішення.