Куди зник кіт Степан? Найвідоміший котик України покинув Харків. Раніше йшлося про викрадення (ФОТО)

Знаменитості

Богдана Карц

Головна редакторка

Фото: instagram.com/loveyoustepan

Де зараз блогер-мільйонник, якого тепер знають у всьому світі?..

Найвідоміший котик України, який на початку повномасштабної війни разом з господарями виїхав за межі країни, але рівно рік тому повернувся у Харків, зараз знову далеко від дому. Що сталося з пухнастиком, чому господарі просили про допомогу небайдужих і з якої причини кіт Степан знову був змушений покинути рідний дім - розповідаємо в цій статті на ХОЧУ!

Сильні обстріли Харкова та раптова хвороба кота Степана

26 січня 2024 року в Instagram-акаунті кота-блогера з'явилося повідомлення, що пухнастик захворів через сильні обстріли рідного міста. Як зауважила його власниця Анна, після ракетної атаки на Харків кіт Степан, якому вже 15 років, потрапив до лікарні у стресовому стані. Тварині було настільки погано, що її довелося щодня возити у ветеринарну клініку на уколи та огляд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Трохи захворів. Після жахливого обстрілу Харкова 23 січня, на стресі, я почав погано почуватися. Зараз все начебто добре, я під професійним наглядом найкращих лікарів. Їжджу з мамою щодня до лікарні. Сьогодні зробили 3 уколи, ще й вдома приймаю ліки,
- йдеться у повідомленні, написаному від імені кота Степана на його сторінці. 

Прохання про допомогу

Вже 11 лютого на сторінці в Instagram з'явився новий пост - із проханням про допомогу. На фото кіт Степан сидить не зі своїм звичним келихом вина, а на фоні картонки із написом "I need your help". 

Разом ми збирали кошти для тварин в Україні й завдяки нашим спільним зусиллям багато моїх пухнастих і не дуже родичів, котів і собак, інших чотирилапих і пернатих було врятовано. Я не шкодував зусиль, щоб використати свої лапи для переведення зібраних коштів на підтримку України, 
– вказувалось англійською у підписі до цього фото. 
Фото: instagram.com/loveyoustepan

Власниця кота-зірки соцмереж додала, що їм наразі потрібна допомога небайдужих. Йшлося про брак коштів - мовляв, родина опинилася "у важких умовах". 

Цей пост відгукнувся у серцях багатьох українців, однак знайшлися і ті, хто був обурений зборами для кота Степана. Зовсім скоро цей пост зі сторінки кота-блогера зник, натомість з'явився інший - з повідомленням, що звернення за допомогою до небайдужих було видалене (чи то власницею сторінки, чи самою соцмережею - питання відкрите). 

12 лютого в новому пості котик подякував всім за спроби допомогти:

Друзі мої, дякую вам від щирого серця за те, що намагаєтесь нам допомогти,
- йшлося у новому пості, написаному від імені кота Степана.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Викрадення” кота Степана

Через те, що після видалення поста про допомогу власниця котика перестала з’являтися у соцмережі, деякі шанувальники пухнастика запідозрили, що його могли викрасти, а сторінку в Instagram - зламати. Мовляв, саме шахраї могли просити про допомогу від імені кота Степана, а самого пухнастика нібито викрали з ветеринарної клініки.

Один із коментарів на сторінці кота Степана

Та, на щастя, ця теорія не підтвердилась. Незабаром інша користувачка написала, що спілкувалася з працівниками ветклініки і ті запевняють, що ніхто котика не викрадав - його забрала власниця. Щоправда, де зараз перебуває кіт Степан, вони не знають.

Дівчина запевняє, що поспілкувалася з ветеринарами, і впевнилась, що зі Степаном все гаразд

Виїзд з України

17 лютого в Instagram-сторіс з'явилися нові фото кота Степана та його коханої - кішки Стефанії. Як з'ясувалося, їхня господарка Анна вирішила забрати тварин із Харкова і вивезти за межі України. 

Дорогі друзі! Ми у безпеці та зараз перебуваємо на шляху до Європи, 
- так були підписані нові сторіс. 
Фото: instagram.com/loveyoustepan
Фото: instagram.com/loveyoustepan

На фото та відео - кіт Степан та кішка Стефанія їдуть в авто з господаркою. Куди саме вони попрямували і де зараз проживають - невідомо. Останній пост на сторінці кота-блогера датований 12-м лютого. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше кіт Степан певний час жив у Франції, рятуючись від війни в Україні. Звідти він приїхав не сам, а зі своєю "нареченою" - кішкою Стефанією. Відомий цей пухнастик насамперед своїми фото з бокалом вина, на яких він сидить як людина за столом. Ці його фото породили безліч мемів у Мережі. 

Важливо, шалену популярність свого котика власниця використовує для благодійної мети - наприкінці березня 2022 року кіт Степан зібрав більш як  $10 тис. для притулків та зоопарку у Миколаєві. Згодом він отримав престижну блогерську нагороду - World Influencers and Bloggers Awards 2022. У серпні 2022 року кіт Степан також став амбасадором проєкту Мінкульту "Збережіть українську культуру". Зараз Степан і Стефанія навіть мають власну лінійку мерчу.