Павлу Дурову винесли обвинувачення відразу у 12 злочинах: Telegram зробив офіційну заяву

Знаменитості
705

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Павло Дуров. Фото: instagram.com/durov

Підприємцю загрожує до 20 років позбавлення волі!

Російський бізнесмен та засновник однієї з найпопулярніших соцмереж Telegram, який вчить українську мову, втрапив у серйозний скандал. Підприємця заарештували у Франції та вже винесли обвинувачення відразу у 12 злочинах! Усі деталі дізнавайтеся на Хочу!

24 серпня Павла Дурова затримали у Парижі відразу після того, як він зійшов з приватного літака на злітно-посадковій смузі аеропорту Ле-Бурже. Як повідомляється, орден на арешт органи отримали всього за декілька хвилин до того, як літак приземлився, оскільки в іншому випадку підприємець міг би швидко покинути повітряний простір Франції.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За даними, які потрапили у ЗМІ, Павла Дурова було затримано через те, що він не співпрацював з французькими силовиками. Зараз його підозрюють у співучасті щодо розповсюдження наркотичних речовин, а окрім того, у зберіганні порнографії з неповнолітніми. Про це йдеться у пресрелізі Паризького судового трибуналу.

Павла Дурова звинувачують у 12 злочинах:

  • відмова передавати інформацію, необхідну для проведення розслідувань, за запитом правоохоронних органів;

  • співучасть у розповсюдженні наркотиків;

  • співучасть у кіберзлочинах;

  • співучасть у шахрайстві;

  • відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом;

  • незаконне надання криптографічних послуг та інструментів для забезпечення конфіденційності;

  • співучасть у зберіганні порнографічного контенту з неповнолітніми.

Варто зазначити, що Павло Дуров має французький паспорт, тому судити його будуть як місцевого громадянина. Окрім того, процедурі екстрадиції він не підлягає. Наразі йому загрожує до 20 років позбавлення волі та штраф від 150 тис до 500 тис євро.

В офіційному каналі платформи Telegram News відреагували на скандальні новини. Команда бізнесмена висловилася коротко та заявила, що дотримується правил ЄС.

Абсурдно стверджувати, що платформа та її власник несуть відповідальність за зловживання цією платформою.
Чекаємо якнайшвидшого вирішення цієї ситуації. Telegram з вами,
— йдеться у заяві.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, Катерина Репяхова розповіла, чим закінчився її багаторічний конфлікт з колишньою дружиною Віктора Павліка. Молода блогерка навіть подавала позов до суду на Лору Созаєву!