Російський підприємець та засновник Telegram Павло Дуров зізнався, що вже давно вчить українську мову

Знаменитості
4 090
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Павло Дуров
Фото: Getty Images

Несподівано програміст заговорив про власне українське коріння та особисту зацікавленість українською мовою

Російський програміст, один із творців та колишній генеральний директор соціальної мережі “ВКонтакті”, а також засновник месенджера Telegram Павло Дуров публічно розповів про власне українське коріння. Ба більше, відомий підприємець зізнався, що вже тривалий час вчить українську мову та на досить високому рівні нею володіє. Усі подробиці дізнавайтеся нижче!

В Telegram Павло Дуров опублікував допис, в якому пригадав свою роботу ще з соціальною мережею “ВКонтакті”. Підприємець розповів, що родина його мами походить з України, тому сам він з самого підліткового віку цікавився українською мовою. Саме це і посприяло тому, що у 2008 році українська стала першою мовою, на яку було перекладено інтерфейс VK, а сам Павло Дуров перші декілька місяців користувався виключно українською версією соцмережі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При цьому підприємиць зазначив, що він неодноразово був в Україні та завжди відчував тут гарне ставлення до нього. Тому з часом його зацікавленість до української мови не зменшувалася, а у 2022 році він і зовсім почав використовувати популярний додаток для вивчення мов, завдяки чому теж досяг чималих успіхів.

Щоб продовжити практику після 2022 року, я почав проходити уроки української мови в додатку DuoLingo. Використовуючи свій акаунт DurovLingo, я набрав 5403 бали досвіду з української мови. Зараз, переглядаючи канали в Telegram, я розумію близько 95% письмової та 85% розмовної української мови,
— зізнався Дуров.

Зазначимо, що Павло Дуров у 2014 році виїхав з росії та публічно попросив більше не називати його громадянином рф. Зокрема це сталося після того, як підприємець відмовився співпрацювати з російською владою, після чого його було звільнено з посади генерального директора соціальної мережі “ВКонтакті”. Нині Павло Дуров має громадянства Сент-Кіттс і Невіс, Франції та Обʼєднаних Арабських Еміратів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але, при тому, що навіть росіяни вчать українську мову, остаточно попрощатися з мовою ворога змогли не всі українські селебритіс . Зокрема серед них Світлана Лобода, Ксенія Мішина, Анастасія Приходько та інші.