Чи варто вивертати шкарпетки перед пранням? Важливий аспект для чистоти речей

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Правила прання шкарпеток. Фото: mis.dp.ua

Шкарпетки всередині не менше брудні, ніж зовні

Шкарпетки - це важлива частина гардероба, без якої неможливо обійтися. Їх можна прати руками чи в пральній машинці, попередньо замочувати, щоб не було запаху та сушити на свіжому повітрі.

Більшість господинь зазвичай просто закидають шкарпетки у пральну машинку і перуть з іншими речами. Проте важливо знати, чи потрібно вивертати їх перед тим, як покласти у барабан, розповідає realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підошва шкарпеток надзвичайно сильно забруднюється, адже більшість звикли ходити по будинку босоніж. На поверхню тканин прилипає бруд, пил та крихти, тому потім відіпрати стає значно складніше. Але всередині шкарпетки не менше брудні, через те, що відшаровуються клітини шкіри, а піт сприяє росту та розмноженню бактерій і грибків на ваших шкарпетках.

Чому варто прати шкарпетки навиворіт

Вивертання шкарпеток перед пранням гарантує, що мийний засіб краще впорається з забрудненнями і позбавить частинок епідермісу. Це допоможе зменшити кількість ворсинок, які часто пристають до речей під час прання. Вивертання також допомагає зберегти візерунки та малюнки і зменшує втрату кольору.

Як прати шкарпетки

  • Якщо вони не сильно забруднені можна прати їх теплою або прохолодною водою в делікатному режимі з використанням м’якого мийного засобу;

  • коли речі надто брудні і мають сильний аромат - краще попередньо замочити їх у м’якому мийному засобові;

  • для складних плям використовуйте засоби для видалення забруднень;

  • сушити шкарпетки краще на свіжому повітрі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати шкарпетки, щоб вони не деформувалися та не втрачали форму. Ці нехитрі правила збережуть ваші речі надовго.