Випрати і …викинути: як прати шкарпетки у пральній машині, щоб не зіпсувати

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото багато шкарпеток
Фото: led-style.com.ua

Прати шкарпетки можна вручну або у пральній машині при відповідній температурі

Найкращий подарунок для чоловіка - придбати 100 пар однакових шкарпеток, щоб не боятися переплутати😂. Адже іноді, щоб випрати усі шкарпетки , потрібно завантажувати повну пральну машинку. Господині вважають, що чим гарячіша вода, чим краще відпираються, але насправді зовсім навпаки.

Найкраща температура води для прання шкарпеток має становити 30-40 градусів. У помірно теплій воді шкарпеткові вироби відпираються найкраще, інформує ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому не можна прати шкарпетки у гарячій воді

  • Частинки бруду “в’їдаються” у тканину і вона стає сіруватим відтінком;

  • гаряча вода руйнує гумки і вони стануть нееластичними;

  • шкарпетки можуть розтягнутися і втратити форму.

Скільки часу потрібно прати шкарпетки

Якщо шкарпетки візуально чисті і потрібно лише освіжити тканину і прибрати неприємний запах - цілком достатньо 30 хвилин. У випадку складних забруднень, час можна збільшувати на 10-20 хвилин. Також рекомендується попередньо замочувати надто брудні шкарпеткові вироби та дотримуватися сортування.

Також багато шкарпеток радять класти у барабан машинки у спеціальному мішечку для прання, щоб уникнути “загадки” пральної машинки: поклали пару, а дістали одну одиницю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про хитрий трюк , який допоможе зробити білі шкарпетки чистими. Навіть не доведеться замочувати та довго терти.