Ця дешева річ врятує від зайвої вологості, затхлості та цвілі: що треба поставити у погріб перед закладанням врожаю

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як висушити льох на зиму. Фото: pixelinform.com

Це найпростіший та найдешевший спосіб захистити запаси від гниття та псування

Настала пора готувати свої підвали, льохи та погреби до закладки врожаю. А справа це досить непроста, адже потрібно зробити так, щоб у приміщенні була правильна температура й вологість, а миші зі щурами не з’їли ваш урожай.

Сьогодні розкажемо про один із найбільш бюджетних способів підготувати погріб до закладання врожаю на зиму. Один дешевий засіб, який можна знайти у будь-якому будівельному магазині, легко вирішить проблему з сирістю та появою грибка і цвілі. Що це за диво-засіб, розповідає сайт Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як підготувати погріб до зими: бюджетний лайфхак

Допоможе у підготовці льоху або погреба до зберігання врожаю звичайне негашене вапно. Раніше ним постійно користувалися старші люди — цей лайфхак відомий українцям уже багато років. Однак з часом про нього почали потроху забуватися.

Що потрібно зробити: підготуйте великий ящик або відро без отворів та засипте у нього 2 пакети негашеного вапна. Залиште його у погребі саме в такому вигляді аж до весни.

Як це працює: негашене вапно чудово вбирає зайву вологу і при цьому не має жахливого специфічного запаху. А згодом ви ще й зможете використати його як добриво чи для якихось інших цілей у господарстві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, за зиму вапно стане гашеним і ним можна буде, наприклад, розкислити ґрунт на ділянці. Обов’язково спробуйте!