Чим освітлювати кімнату при відключеннях електроенергії: як зробити світильник без електрики

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Саморобний світильник. Фото: vctr.media

Під час відключень світла не доведеться сидіти у повній темряві

За час регулярних відключень світла люди заздалегідь мають підготувати речі першої потреби та запас води на 2 дні. Також, щоб не сидіти у повній темряві стане у пригоді вміння освітити кімнату без електрики.

Блекаути не застануть вас зненацька, якщо ви знатимете про альтернативні джерела світла. Щоб не сидіти у темряві, кімнату можна освітити кількома способами, розповідає автор YouTube каналу "SiroMAN".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для освітлення кімнати можна застосувати новорічну гірлянду на батарейках, ліхтар чи лампи, які чудово працюють від павербанка, який головне не забувати регулярно заряджати.

Освітити кімнату можна за допомогою LED-стрічки, яку можна наклеїти по периметру кімнати або в конкретному місці. Світла від стрічки буде вистачати навіть на читання.

Щоб продовжити час світіння стрічки - її можна під'єднати до акумулятора. Але, якщо у вас немає навичок роботи з електрикою, краще залишити такий спосіб для спеціалістів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зробити саморобний світильник. На його виготовлення піде лише одна хвилина, а горітиме він досить довго.