Робимо домашню свічку за хвилину: ідеальний спосіб від хіміка

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Українці повинні буди готовими до різноманітних ситуацій. Мати необхідний запас важливих речей на випадок відключень світла та потурбуватися про максимальне утеплення будинку.

Якщо у вас закінчилися свічки, то цілком можливо зробити їх самостійно, з підручними матеріалами. Швидким і бюджетним варіантом виготовлення саморобної свічки поділився блогер та хімік-науковець, учасник проєкту "Пара на мільйон" Гліб Репіч.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Робимо домашню свічку за хвилину: ідеальний спосіб від хіміка - фото №1

Українці вдаються до різноманітних лайфхаків, щоб знайти вихід з ситуації. Для виготовлення домашньої свічки можна використати речі, які знайдуться на кожній кухні. Спосіб надзвичайно простий і легкий, та не потребує особливих навичок.

Як виготовити свічку за хвилину? Для цього використовуйте те, що точно можна знайти на кухні. По-перше, звичайну металеву кришку від банки. А ще соняшникову олію, краще рафіновану, та ватний спонжик. З ватного спонжика зробіть гніт та вставте в олію, яку заздалегідь налийте в кришку від банки. Важливо, щоб олія добре його просочила. Підпаліть кінчик ватного гніту, і все,

 – розповідає хімік-науковець.

Свічка, виготовлена таким способом буде горіти досить довго, даватиме достатньо освітлення і коштує зовсім невеликі гроші. Олія підійде соняшникова, але краще використовувати рафіновану.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Такі прості лайфхаки допоможуть при відключеннях світла у будинку. Періодично, не забувайте правильно провітрювати кімнату, навіть у зимовий час.