Чому їх називають "джипами" : що насправді означає ця назва

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Що означає назва ждип. Фото: dogtransit.

Про автомобілі "джип" чули всі без винятку

Існує думка, що джипи переважно чорного кольору обирають для себе сильні, брутальні чоловіки, які обожнюють полювання та підйоми у гори. Проте все частіше можна зустріти за кермом цього могутнього автомобіля мініатюрних жінок. Звідки взялася назва “джип”, будемо досліджувати у матеріалі.

Слово “джип” з малої літери історично використовувалося для широкого визначення будь-якої кількості невеликих компактних позашляховиків, виготовлених такими компаніями, як Bantam, Willys або Ford, аж до Другої світової війни, і досі використовується як загальний термін. Насправді назва “Jeep” не була офіційною торговою маркою (компанією Willys-Overland) до 1950 року, пише slashgear.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У червні 1940 року, армія Сполучених Штатів запросила пропозиції від 135 автовиробників на малий універсальний “легкий розвідувальний” автомобіль 4x4. Він мав легко ремонтуватися, дешево обслуговуватися, але міг витримати ручний кулемет.

Bantam спочатку здали свій прототип Reconnaissance Car (BRC). Willys надав прототип під назвою Quad (для системи 4x4), а  Ford — прототип Model GP. Усі три прототипи з плоскими крилами стали відомі, як загальний термін “джип”. Буква «G» означала автомобіль, який був замовлений урядом, тоді як буква «P» означала, що він просто мав 80-дюймову колісну базу.

Насправді термін “джип” уже використовувався задовго до появи цих автомобілів у 1940-х роках. Його використовували військові ще з часів Першої світової війни (1914 – 1918 рр.) для опису чогось, що ще мало підтвердити себе — чи це був новий солдат, чи новий транспортний засіб.

Протягом Другої світової війни компанія Willys виготовила приблизно 363 000 цих універсальних “легких розвідувальних” машин, а Ford — ще 280 000. Першим цивільним автомобілем Jeep, проданим широкому загалу, був CJ-2A, який продавався широкому загалу, як “універсальний сільськогосподарський робочий кінь.

ТОП-9 позашляховиків у світі

  1. Jeep Wrangler

  2. Land Rover Defender

  3. Mercedes G-Class

  4. Ineos Grenadier 

  5. SsangYong Rexton

  6. Suzuki Jimny

  7. Nissan Patrol

  8. Toyota 4Runner

  9.   Hummer H2

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували список найкращих позашляховиків та кросоверів. Моделі можна придбати як нові, так і вживані, адже їхня довговічність перевірена роками.