Додайте у воду один інгредієнт - і вікна одразу засяють (ЛАЙФХАК)

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Помити вікна без розводів. Фото: ozrti.com.ua

Після літа вікна обов'язково потрібно відмити від пилу

Коли на вулиці посушлива спека поверхня скла вкривається шаром пилу та бруду. Потрібно забезпечити проникнення сонячних променів у кімнату, особливо в осінні короткі дні ретельно відмивши вікна до бездоганної чистоти.

Чистота та сяйво вікон впливають на атмосферу у будинку. Як відмити їх до блиску за допомогою лише одного засобу, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відмінний засіб для миття вікон необов’язково має бути дорогим. Підручні бюджетні варіанти мають чудовий ефект і не лишають розводів.

Насамперед потрібно звільнити підвіконня від горщиків з квітами, щоб нічого не заважало очищенню. Далі потрібно м’якою ганчіркою протерти скло від бруду, а вологою губкою - віконні рами. Добре передивіться вікно та підвіконня на наявність цвілі.

Далі робимо своїми руками мийний розчин для миття вікон. У теплу воду додайте трохи рідкого господарського мила, гелю для миття посуду, прального порошку та додайте кілька крапель нашатирного спирту. Такий засіб без сліду видалить жирні плями і бруд з поверхні скла.

Щоб не лишалося розводів на вікнах скористайтеся розчином крейди просто змішавши 1 ст. л крейди з літром води. Нанесіть на скло та змийте водою через 1-3 хвилини. Розчин не лише ідеально відмиє, а й створить захисну плівку, яка перешкоджатиме осіданню пилу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для миття та очищення вікон підходять багато саморобних та купованих засобів. Але існують такі, якими мити пластикові вікна категорично заборонено, тому врахуйте це перед генеральним прибиранням.