Зняли скотч з вікна, а там... Як прибрати сліди клею і не пошкодити при цьому скло: перевірені домашні способи для різних випадків

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото чисті вікна
Фото: tribuna

Ви забудете про сліди від скотчу на склі

До Великодня в українських господинь одним з перших пунктів прибирання завжди стоїть миття вікон до ідеального сяйва. Проте більшість людей заклеювали вікна скотчем, а тепер потрібно зняти його без шкоди для вікна, а це досить складна і довга процедура.

Кілька простих і дієвих способів дозволять відмити вікна від слідів скотчу безпечно і не завдаючи шкоди склу. Які способи найбільше надійні та забезпечать хороший результат, розповідає apostrophe .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після того, як з вікна знятий скотч, потрібно позбутися липких слідів на вікнах. У цьому допоможуть інгредієнти, які є у кожному будинку.

Сода. Розведіть соду з теплою водою до консистенції густої сметани та нанести губкою на сліди. Не потрібно терти, щоб не пошкодити скло. Зачекаємо 5 хвилин і акуратно протремо вологою ганчіркою, а далі - миємо вікно, як звичайно.

Олія. Можна брати будь-яку. Потрібно змочити олією ватний диск, нанести на сліди від скотчу та зачекати 10-15 хвилин, щоб скотч розм'якшився. Тоді протерти сухою ганчіркою та вимити скло.

Зубна паста. Нанесіть на забруднення тонкий шар зубної пасти та залиште на 10-12 хвилин. Тоді потрібно вимити скло мийним засобом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про чудовий спосіб з відмінним ефектом, який забезпечить чистоту вікон надовго. Вони сяятимуть навіть після дощу.