Гордість за українське: 5 експериментальних авто, які розробили за роки Незалежності

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Прототип Synchronous. Фото: auto.ria.com

За часи незалежності в Україні створили кілька концептів авто

24 серпня Україна відзначатиме державне свято - День Незалежності. З цієї нагоди хочемо нагадати про автомобілі, які були розроблені за цей час.

В епоху своєї політичної і економічної самостійності Україна увійшла з потужною автомобільною промисловістю. За часи незалежності було розроблено кілька експериментальних авто. У серії поки ще вони не пішли, розповідає autotheme.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

ЗАЗ “Снага”

У 1995 році ЗАЗ представив автомобіль дуже схожий на вантажівку ГАЗель, а Снага з’явилася на рік пізніше, тому не пішла у серійне виробництво.

ЛуАЗ-1901 “Геолог”

Автомобіль-амфібію вперше був показаний у 1999 році в Києві у рамках салону SIA. По воді машина розвивала швидкість 5 км/год, а на суші — 60. Планувалося, що ці авто можна буде продати за ціною $6,5-8 тис., але у серію модель не пішла і було вироблено лише 8 екземплярів.

ЛуАЗ-1301

Нове авто Луцького автомобільного заводу мало відмінності від попередніх моделей, але за браком коштів випуск відклали на 2005 рік. Пізніше модель вже стала застарілою.

ВЕПР

Це всюдихід на базі ГАЗ-66, який представили у 2006 році. Новинку можна експлуатувати при температурі від −50 °C до +50 °C, в районах, розташованих на висоті до 3 тис. м. над рівнем моря. Таке авто планувалося постачати армійцям, силовикам та рятувальникам.

Synchronous

Електромобіль-карету вперше представили у Монако цього року на міжнародній конференції з питань екологічного транспорту та відновлюваних джерел енергії, а пізніше показали у Києві. Прототип створили спеціально для показу у Монако. Автівку створювали для комфортного переміщення по місту на короткі відстані та роботі в таксі. У салоні зручно можуть розташуватися 6 пасажирів. Орієнтовний запас ходу прототипу становить близько 130 – 160 км. Максимальна швидкість – 60 – 70 км/год Наразі невідомо, чи піде автомобіль у серійне виробництво.

Більш детально про українські авто, які не пішли у серійне виробництво, дивіться у відео.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про надійні авто, які практично не піддаються впливу корозії. Ознайомтеся з переліком, якщо плануєте придбати машину.