Говоріть ці фрази дитині кожного дня: неважливо, скільки їй років

Сімейне життя

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фрази, які треба говорити дітям кожного дня. Фото: sobor.com.ua

Для батьків діти залишаються дітьми незалежно від віку

Підтримка батьків важлива для дітей у будь-якому віці. Потрібно говорити своїм дітям слова підтримки, розуміння та турботи, через які вони відчуватимуть вашу любов, а не надмірну батьківську опіку.

У 5 років, 20 чи 50 батьки є авторитетними експертами для дітей. Тому кожного дня повторюйте особливі фрази, які надихатимуть та мотивуватимуть їх, радить ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Завжди бажайте гарного дня. Наприклад: "бажаю тобі гарного дня", "бажаю тобі вдалого дня" чи "успішного", чи “доброго”, чи "продуктивного", чи “позитивного”, чи "веселого". Це допоможе шукати навіть у неприємностях позитивні моменти.

  • Вірте у свою дитину. Незалежно від віку завжди говоріть їй "я в тебе вірю", "я вірю, що в тебе все вийде", "я вірю, що ти напишеш контрольну", "я вірю, що ти отримаєш підвищення". Це допоможе знизити тривожність та додасть впевненості у собі.

  • Нагадуйте про свою любов. "Я тебе люблю." Говоріть це зранку, в обід чи ввечері перед сном. Головне, робіть це кожного дня.

  • Цікавтеся справами. “Як пройшов твій день”, “Що цікавого було сьогодні”. Такі питання показують, що батькам не байдуже на справи дитини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Від вас залежить, як виростити щасливу дитину і не зіпсувати їй самооцінку. Це добре знають батьки у Нідерландах, адже саме там за статистикою проживають найщасливіші діти.