Як очистити радіатор опалення зовні та всередині: готуємося до зими заздалегідь

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Мити радіатори опалення. Фото: teplogarant.in.ua

Радіатори опалення потрібно якісно очищати для кращої віддачі тепла

При генеральному прибиранні більшість людей нехтують очищенням батарей. Але їх обов’язково треба мити зовні та всередині, адже там накопичується пил і бруд, тому може погіршитися віддача тепла в опалювальний сезон.

Проводити сухе очищення батарей потрібно 3-4 рази на рік, щоб профілактично видалити сміття та накопичений бруд. А глибоке вологе прибирання з усіх боків потрібно робити хоча б двічі. Які способи дозволять очистити радіатори без зайвих зусиль, розповідає канал Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як очистити батареї зовні

Щоб якісно провести миття радіатора потрібно приготувати спеціальний розчин. У мисці змішуємо між собою наступні інгредієнти: 2 ст.л соди, 1 ст.л оцту, 1 ст. л рідкого мила. Додати 1 л теплої води. Далі беремо тканину чи щітку з довгою ручкою, намочуємо у розчині та ретельно протираємо нутрощі опалювального приладу. Насухо витираємо чистою ганчіркою.

Як очистити батареї всередині

Варіант 1. Швидко і просто прибрати накопичений пил всередині можна за допомогою пилососа зі спеціальною вузькою насадкою.

Варіант 2. Коли пилосос відсутній, потрібно скористатися наступною порадою. На задню частину радіатора повісити вологий рушник, а тоді “продути” батарею феном. Весь бруд, пил і сміття потрапить на мокру тканину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що означають цифри на радіаторі опалення. Це не просто позначки, а спосіб економити електроенергію.