Перестала гріти батарея? Ми знаємо, як це виправити за 10 хв! (ВІДЕО)

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Щоб взимку у домі було тепло, потрібно заздалегідь подбати про утеплення вікон , вхідних дверей і підготовку балкона до холод ів, якщо ви живете у квартирі. А от якщо все це вже зроблено, а в приміщенні все одно холод, не варто гаяти ані хвилини!

Якщо тепло на радіатори подається, однак сама батарея опалення прохолодніша за труби, її потрібно терміново очистити. Як це зробити, розповідає автор youtube-каналу "Хороша ідея" .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як почистити батареї опалення, які погано гріють, самостійно: інструкція

Перестала гріти батарея? Ми знаємо, як це виправити за 10 хв! (ВІДЕО) - фото №1
  1. Спершу нам потрібно перекрити подачу води до радіатора.

  2. Після цього з іншого боку знаходимо спеціальну заглушку і відкручуємо її, попередньо підставивши під батарею якесь відро чи велику миску, щоб вода не залила вам стіни та підлогу.

  3. Чекаємо, поки витече вся брудна вода, а тоді буквально на 10 сек увімкніть подачу води на радіатор і знову перекриваємо подачу води. Під тиском вода вимиє зсередини всі залишки бруду. Після цього закручуємо заглушку назад.

  4. Робимо те саме внизу: знімаємо корок, випускаємо воду, відкриваємо подачу гарячої води на 10-20 сек і закриваємо корком радіатор.

Але ще не кінець, бо щоб батарея почала гарно гріти, нам потрібно не просто відновити подачу води, а й випустити повітря з радіатора. Для цього подаємо гарячу воду, відкривши краник, а з іншого боку трішечки відкручуємо заглушку (але не знімаємо її повністю!), щоб повітря почало виходити. Зауважте, що воно буде виходити разом з водою, тому відро чи велика миска все ще потрібні!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Повітря ми випускаємо до тих пір, доки вода не почне виливатися під тиском беззвучно, тобто, доки не зникне характерне шипіння. Відразу після цього гарненько закрутіть пробку. От і все - батарея має почати гріти як слід!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як підготувати дім до зими самотужки. Беріть на озброєння ці прості ідеї - і в вашій оселі взимку буде тепло та затишно!