Як прогнати крота з ділянки: ефективні народні засоби

Сад і город
1 433

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Прогнати крота з ділянки народними способами. Фото: poradbook.com

Кроти риють багато землі, що призводить до погибелі рослин

Люди, які не мають власної ділянки недооцінюють здатність кротів перетворити за одну ніч всю землю на мінне поле. А досвідчені городники добре знають, що з цими тваринами потрібно вчасно боротися будь-якими методами.

Кріт вириває нори у верхньому шарі ґрунту, саме там, де й закладаються коренева система рослин, що призводить до їх загибелі. Також ці шкідники можуть переносити багато хвороб і захворювань. Які гуманні методи боротьби знають у народі, розповідає канал Сучасна Дача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як прогнати крота з городу

Найбільш дієвими засобами є:

  • Гострий перець.

  • Часник.

  • Кавова гуща.

  • Тухлі яйця.

  • Ганчірки, які попередньо змочують мазутом або бензином.

  • Касторове масло.

Розмістіть ці продукти у норки і горбики кротів. Вони ненавидять інтенсивний запах.

Кроти не люблять шум. Спробуйте розмістити джерело шуму у нірці. Наприклад, один будильник наведіть для дзвінка кожні 4 години, закрутіть у скляну банку і закопайте в землю або у відріз металевої труби, вкопаної в кротовий хід.

Рослини. Городні рослини, такі як чорнобривці, нарциси, рябчики імператорські, рицина, бобові, цибуля і часник, кріп, базилік здатні відлякувати кротів запахом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що потрібно підкинути в нору, щоб кроти повтікали. Вони мають надзвичайно тонкий нюх, тому не люблять різких запахів.