Кроти втечуть, щойно вчують цей запах: що підкинути їм у нору

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Кротячі нори на городі, фото
Фото: pravda.cn.ua

Простий та водночас дуже дієвий народний засіб проти шкідників

На вигляд кроти дуже милі створіння, проте навіть такий маленький милий шкідник здатен завдати вам неабиякого клопоту! Прокладаючи свої ходи на вашій ділянці, вони не тільки псують її вигляд, а й можуть серйозно нашкодити кореневій системі рослин. Більш того, кротячими норами часто користуються й інші шкідники , які прибігають нищити культурні насадження.

Саме тому люди здавна вигадують різні методи боротьби з кротами. Деякі народні способи вважаються напрочуд ефективними. Про один із них розповідає сайт “Доброта”. Ним ділимося у цій статті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Народний метод проти кротів на ділянці

Оскільки ці тваринки мають дуже хороший нюх, відлякати їх допоможуть різкі запахи. Але не будь-які, а саме ті, які їм не подобаються найбільше, а це — часник та рицинова олія.

З цих двох компонентів потрібно приготувати спеціальну настоянку: беремо трохи олії й додаємо в неї пропущений через прес (або дрібно нарізаний) часник. Добре все перемішуємо й заливаємо цей розчин у кротячі нори. Щойно кроти вчують цей запах, втечуть якомога далі від місця, яке ви щедро “приправили” цією настоянкою.

Раніше ми також розповідали, як досвідчені дачники борються з навалою слимаків . В останні кілька років їх кількість дивує навіть бувалих дачників-городників, тож діяти потрібно на випередження, доки кількість шкідників не почала збільшуватися в геометричній прогресії!