Як швидко зробити ідеальний макіяж: 5 прийомів для економії часу

Макіяж

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як зробити повсякденний макіяж максимально швидко і зекономити час – топові поради візажистів. Фото: pexels.com

Постійні запізнення на роботу чи бажання довше поспати вранці? Але ж треба ще й «красу навести»! Дізнайтесь, як зробити повсякденний макіяж за лічені хвилини і зекономити час

Ідеальний макіяж завжди вимагає ретельного та довгого нанесення, використання безлічі засобів для мейк-апу, вміння та досвіду. Навіть якщо ми робимо повсякденний натуральний макіяж, все одно приділяємо йому багато часу і уваги. Але якщо приводити до ладу своє обличчя потрібно щоранку, а на це немає часу (і іноді бажання), що тоді робити?

Секрет полягає в універсальній декоративній косметиці, а також в техніці нанесення макіяжу, стверджує портал Obozrevatel. Це справжня знахідка, і багато відомих брендів випускають такі універсальні засоби для економії часу. Ми розповімо про них докладніше та поділимося прийомами, які допоможуть максимально заощадити час зранку на повсякденному візажі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

❗️ Прийом № 1: замініть тональний крем ВВ-засобом

Наносити тональний засіб, який добре замаскує недоліки, вирівняє шкіру і зробить колір обличчя ідеальним, досить довго і трудомістко. Адже спочатку потрібно ретельно очистити шкіру, максимально її зволожити, почекати, поки зволожуючий засіб вбереться. Потім необхідно нанести праймер (основу) під макіяж, і лише тоді тональний крем. Створення тону обличчя може доповнюватися ще засобом для контурингу, коректором, хайлайтером, рум'янами або пудрою. Довго, погодьтеся?

А ВВ-крем – це справжня паличка-рятувалка для повсякденного макіяжу. Він і був придуманий спеціально для цієї мети. Це легкий за своєю текстурою засіб з тональним ефектом, але не такий щільний. Він замінює одночасно зволожуючий крем, праймер та тоналку. Багато ВВ-кремів можна наносити відразу ж після вмивання. Більшість має матовий фініш, і ви зможете обійтися без пудри. ВВ-крем адаптується під колір шкіри і має SPF-захист.

❗️ Прийом № 2: об'єднайте помаду та рум'яна

Підібрати ідеальний колір помади для губ і такий самий ідеальний колір рум'ян для щік часом буває досить складно. Потрібно знати свій кольорототип чи хоча б визначитися, який у вас природний тон шкіри – теплий чи холодний. Тому для повсякденного макіяжу майстри мейк-апу рекомендують скористатися простішим правилом: підбирайте помаду і рум'яна в одній і тій же тональності. Рум'яна можуть бути на півтону світлішими, але обов'язково в тому ж відтінку.

А ще простіше використовувати один косметичний засіб і для губ, і для щік. Не варто наносити тверду помаду на щоки та вилиці – ви не зможете її добре розтушувати. А блиск для губ або рідка помада можуть зробити шкіру обличчя блискучою та жирною. Тому краще придбати універсальний засіб – помаду та рум'яна 2-в-1. Його текстура адаптована і під шкіру губ, і під шкіру обличчя, він однаково добре поводитиметься в обох зонах. Якщо відтінок засобу нюдовий або бежевий, його можна використовувати також для макіяжу очей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

❗️ Прийом № 3: наносьте засоби пальцями

Професійний макіяж, крім великої кількості косметичних засобів, вимагає ще й спеціальних інструментів для їх нанесення. Спонжі різної щільності, пензлики різних розмірів та інший інвентар забиратимуть у вас на нанесення косметики купу часу. Для такої декоративної косметики як тональна основа, пудра або рум’яна також потрібен окремий спонжик чи пензлик. А ще їх потрібно не забувати регулярно мити чи замінювати на нові…

Зробіть простіше: наносьте засоби руками. Тепло пальців дозволяє нанести тональну основу або ВВ-крем тоншим шаром, але добре обробити кожну впадинку та опуклість. Тепло ще й допоможе крему швидко вбратися і виглядати на шкірі природніше. Пальцями можна розтушувати кремові рум'яни чи тіні, нанести помаду на губи. Правда, для пудри цей трюк не підійде – тут все ж таки знадобиться пензлик або пуховка.

❗️ Прийом № 4: використовуйте світлі тіні та світлий олівець (лайнер)

Зазвичай ми наносимо на повіки тіні темніших відтінків, ніж наша шкіра, щоб підкреслити очі. У повсякденному мейк-апі краще використовувати нюдові тіні світліших відтінків. Вони успішно замінять коректор, щоб приховати темні кола під очима чи припухлості. З однаковим успіхом їх можна наносити і на рухливу повіку, і на повіку під бровою, і на нижню повіку. При цьому сухі тіні матують шкіру повік і не збираються у складочках.

А якщо вранці ваші очі видають добре проведений вечір або просто почервоніли від недосипання чи перенапруги, використовуйте світлий олівець для очей. Наносити його потрібно на так звану «водну лінію», тобто на нижню повіку всередині ока, біля лінії зростання вій. Але не беріть олівець білого кольору – цей трюк, щоб зробити очі більше, відійшов у минуле. Беріть дуже світлий кремовий олівець, і він виглядатиме не так різко і набагато природніше.

❗️ Прийом № 5: підкреслюйте брови

Без доглянутих і укладених брів жоден макіяж, навіть найпростіший і природніший, не буде завершеним. Тому догляду за бровами необхідно приділяти регулярну увагу: коригувати форму, при необхідності тонувати фарбою. Відмінне рішення на довгий час – зробити ламінування брів. Після цієї процедури вони набудуть кольору і будуть укладені волосок до волоска. Кожен ранок їх достатньо буде їх просто розчесати щіточкою після завершення макіяжу.

Якщо ви не робите ламінування, бровам все ж таки доведеться приділити трохи часу з ранку, але не більше хвилини! Купіть спеціальний гель або віск для укладання та наносьте його щіточкою, укладаючи брови акуратною дугою. Немає під рукою спеціального засобу для укладання брів? Використовуйте бальзам для губ, але не рідкий, а твердіший, помадної текстуру. В окремих випадках можна скористатися навіть лаком для волосся. Розпиліть його на щіточку і відразу ж пройдіться по бровах, зафіксувавши волоски.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими прийомами ви витратите зовсім небагато часу на повсякденний макіяж, не спізнюватиметеся на роботу і навіть зможете поспати довше з ранку. Радимо пройти швидкий і цікавий тест на макіяж, який пасуватиме саме вам. Ну що, готові підкорювати ще один новий день?