Який часник садити: сорти, які створені для “дачників вихідного дня”

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Слід обирати саме ці сорти часнику. Фото: ukranews

Часник для зайнятих дачників

Виростити гарний часник може бути складно. Ми розповідали, як правильно готувати грядку під озимий часник. Тепер розповідаємо, які сорти варто обирати “дачникам вихідного дня”.

Виростити смачний часник під силу навіть найзайнятішим людям. Все, що потрібно – це правильно вибрати сорт. Розповідаємо про це разом із ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому важливо обирати правильний сорт часнику?

Мало хто замислюється про це, але сорти часнику поділяються на дві основні групи. Це ті сорти, які викидають стрілку, і ті, що не викидають.

Перша група сортів за сприятливих умов викидає стрілку з насінням. Це відволікає рослину від формування головки, і врожай може бути меншим. Тому такий часник потребує уваги, адже стрілки потрібно зрізати.

Сорти, що не викидають стрілки, зосереджують усі сили на формуванні великої головки. А це особливо зручно для дачників, які не можуть регулярно доглядати за рослинами і приїздять лише на вихідні.

Саме ці сорти ідеальні для зайнятих дачників. Вони не вимагають постійного догляду, вам не потрібно турбуватися про видалення стрілок, адже їх просто не буде. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З розумом та увагою для деталей необов’язково проводити на дачі весь вільний час для отримання врожаю. Також ми розповідали, чим варто підживити малину у вересні.